Lifestyle / Media
Media

Kijkers 'Dionne dichtbij: Máxima' ergeren zich enorm aan uitspraak van Dionne Stax

Koningin Máxima wordt maandag 17 mei 50 jaar. Dionne Stax vond het hoog tijd om meer te weten over 'de mens'. Dat doet ze in haar nieuwe programma 'Dionne dichtbij: Máxima', dat maandagavond voor het eerst te zien was op NPO1. Bijna een miljoen mensen keken ernaar, maar veel lof krijgt het programma niet. Twitterende kijkers ergeren zich aan het gebrek aan diepgang en de uitspraak van de presentatrice.

dionne stax maxima

Lees ook: Kijkers gruwelen van Help, mijn man is klusser: 'Horrorfilm is minder eng'
 

Van Buenos Aires naar New York

In de serie vliegt Dionne de wereld over om mensen te spreken die onze geliefde koningin van dichtbij hebben meegemaakt. In de eerste aflevering van maandagavond is ze in Buenos Aires. Daar praat Dionne met Máxima's juf van de middelbare school, de bakker van de familie en een oude buurjongen. Daarna vliegt Dionne naar New York, waar Máxima werkte als econome en zij Willem-Alexander voor het eerst ontmoette.

Niks nieuws

Een diepgaand programma waarin je onze koningin beter leert kennen? Echt niet! Kijkers van het programma laten via Twitter weten niks nieuws te hebben geleerd. Volgens veel had Dionne wel wat kritischer mogen zijn. De kijkers winden zich nog het meest op over het slechte Spaans en de Engelse uitspraak van de naam van Máxima.

Kijk de aflevering hier terug.

Lees ook: De 5 leukste series om met je moeder te bingen