Even géén goede vrienden: Selena Gomez en haar nierdonor ruziën door drankgebruik Selena

Celebs door Jennifer

Inmiddels is het alweer een aantal jaar geleden, dat zangeres Selena Gomez (30) een nier kreeg van haar goede vriendin Francia Raisa (34). Deze had ze nodig vanwege haar auto-immuunziekte en sindsdien gaat het een stuk beter met de superster. Alleen is de vriendschap met Francia helaas bekoeld. Selena zou namelijk iets te veel alcohol drinken en daar is haar ex-bestie op z'n zachtst gezegd niet blij mee.

Selena Gomez nierdonor

Als je fan bent van Selena Gomez, dan weet je het sowieso. Maar voor de mensen die het niet weten: Selena lijdt dus aan lupus, een auto-immuunziekte, waardoor er overal in haar lichaam ontstekingen kunnen ontstaan. Door haar ziekte had Selena op een gegeven moment een nier nodig en deze kreeg ze in 2017 van één van haar besties - en How I Met Your Father-actrice - Francia Raisa. Hier was ze destijds natuurlijk enorm dankbaar om. "Er zijn geen woorden voor om mijn mooie vriendin Francia Raisa te bedanken," schreef ze onder een Instagrampost. "Zij gaf mij het ultieme geschenk en offer door haar nier aan mij te doneren. Ik ben ongelooflijk dankbaar. I love you so much, sis."

Ruzie over Selena's drankgebruik

Hoewel ze wel erg dankbaar is voor de nier, voelt het voor Francia inmiddels niet zo. Op het moment hebben zij en Selena namelijk ruzie. Waarom? In een recent interview met Primer Impacto vertelt Francia's vader dat de ex-besties een meningsverschil hadden over Selena's drankgebruik. "Ik heb haar geen nier gegeven, zodat ze kan feesten en drinken," zei Francia zelf. En blijkbaar drinkt ze dus iets te veel alcohol, wat niet erg goed is voor je nieren. Als je boven het aanbevolen maximum komt, kan het je bloeddruk namelijk verhogen en dit is gevaarlijker bij nierpatiënten.

Francia gepest door Selena-fans

Ondanks dat Francia's teleurstelling in Selena niet onterecht is, wordt Francia online wel gepest door de fans van Selena. Zo kreeg ze van een 'fan' een bedreiging, "dat ze haar andere nier eruit willen trekken". Dat terwijl zij en ook Selena zelf helemaal niet van het (cyber)pesten zijn. Selena heeft zelfs een hele stichting opgezet, die is gewijd aan mentale gezondheid. Iets waar Francia nu flink onder lijdt door de vele haatcomments. "Het feit dat ik nu gepest word zoals ik ben, brengt me mentaal in de war," vertelt ze tegen TMZ. "Selena zegt zelf letterlijk: stop ermee. Dus ik begrijp niet waarom dit gebeurt."

Desondanks probeert ze wel door te gaan met haar leven. Ze negeert de negatieve reacties, maar laat ook zien dat ze het ergens begrijpt. "Ik ben zelf ook een hardcore fan geweest. Ik snap het, maar weet je: het is niet aardig. Dus ik zou zeggen, niet alleen bij mij, stop alsjeblieft."

Lees ook: Jammer: dit is waarom we actrice Emma Watson niet meer terugzien op het witte doek