Warner Bros kondigt nieuwe Harry Potter-serie aan

Media door Elsemieke

Bestond jouw jeugd ook uit de Harry Potter boeken en films van het fantastische magische wereldje op Zweinstein? Dan hebben we goed nieuws. Na alle speculaties is het dan nu ook echt bevestigd: Warner Bros is bezig met een nieuwe serie die gebaseerd is op de boeken over Harry Potter. 

Warner Bros kondigt nieuwe Harry Potter-serie aan

De Amerikaanse filmstudio Warner Bros maakte het goede nieuws woensdag bekend tijdens een perspresentatie. De serie verschijnt uiteindelijk op MAX, de nieuwe streamingdienst van Warner en ook direct de opvolger van HBO Max. Op 23 mei is deze nieuwe streamingdienst al beschikbaar in de Verenigde Staten, maar helaas slecht nieuws voor ons: Nederland volgt waarschijnlijk pas in 2024.

Op deze 10 filmlocaties voel je de magie uit de Harry Potter films

Nieuwe acteurs in Harry Potter serie

Het is de bedoeling dat de serie Harry Potter tien jaar lang gaat duren op HBO MAX. Volgens schrijver J.K. Rowling zal de nieuwe serie  “een mate van diepte en gedetailleerdheid brengen die alleen mogelijk is in een langlopende tv-serie”. Wij zijn benieuwd wat hiermee bedoeld wordt! En als je denkt dat je favoriete acteurs terug zijn, hebben we helaas slecht nieuws. In de nieuwe serie zullen andere acteurs te zien zijn dan in de filmreeks. Elk seizoen van de serie zal één boek uit de reeks beslaan. De eerste Harry Potter-film verscheen in 2001 en in 2011 kwam Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2, de laatste film. De acht films brachten wereldwijd maar liefst 10 miljard dollar op.