Jammer: dit is waarom we actrice Emma Watson niet meer terugzien op het witte doek

Celebs door Jennifer

Emma Watson kennen we allemaal natuurlijk vooral als Hermelien (of Hermione in het Engels) in de Harry Potter films. De filmreeks heeft haar wereldberoemd gemaakt en zeker een hoop leuke kansen gegeven. Al heeft fame helaas ook een keerzijde en dat is de reden, waarom Emma Watson is gestopt met acteren.

Emma Watson gestopt met acteren

Nadat Emma Watson veel populariteit creëerde door de Harry Potter films, kreeg ze nog een hoop andere rollen. En dat waren zeker niet de minste filmrollen. Zo speelde ze onder meer in Beauty and the Beast, The Perks of Being a Wallflower, The Circle en haar meest recente, grote film Little Women. Daarmee laat ze zien, hoe groot haar talent is voor acteren. Alleen zullen we haar nu waarschijnlijk niet snel meer terugzien op het witte doek. Sinds 2019 heeft ze namelijk geen grote, nieuwe rollen meer aangenomen. De reden, waarom Emma is gestopt met acteren, is wel heel begrijpelijk.

Moeite met pers-praatjes

In een recent interview met Financial Times vertelt ze namelijk, dat ze eigenlijk niet heel gelukkig was. "Ik denk dat ik me een beetje opgesloten voelde," vertelt ze. "Wat ik echt moeilijk vond, was dat ik iets moest gaan verkopen waar ik niet veel controle over had." Ze heeft het over de praatjes met de pers tijdens filmreleases. Daar had ze wel moeite mee. "Het was erg moeilijk om het gezicht en de woordvoerder te zijn van dingen, waar ik niet bij betrokken was. Ik werd verantwoordelijk gehouden op een manier, die ik echt frustrerend begon te vinden. Doordat ik geen stem had, ik had niets te zeggen."

Emma vond het moeilijk om zichzelf de schuld te geven, als het eigenlijk niet écht haar schuld was. Het was niet zo dat zij één van de creative directors was bij haar films. Nee, zij moest natuurlijk alleen acteren en zich enkel omtoveren tot één van de hoofdrollen in de film. Ze realiseert zich, dat ze liever tegen tegen de pers zegt: "Ja, ik heb het verknald, het was mijn beslissing. Ik had het beter moeten doen."

Verschillende rollen afgewezen

De nieuwe inzichten van Emma hebben er ook voor gezorgd, dat ze een aantal grote rollen heeft afgewezen. Zo hadden we Emma blijkbaar kunnen zien in Cinderella en La La Land, alleen wees ze deze hoofdrollen af. Zo vertelt ze in 2017 aan Vanity Fair: "Er zijn moeilijke momenten in mijn carrière geweest, waarop een agent of filmproducent zei: 'Je maakt een grote fout'. Maar wat is het nut van groot succes, als je het gevoel hebt that you're losing your freakin' mind?"

De rollen kwamen gewoonweg niet op een goed moment en Emma dacht realistisch. Ze vertelt: "Ik heb moeten zeggen: 'Guys, ik moet terug naar school' of 'ik moet gewoon naar huis en met mijn katten rondhangen'." Ze werd voor gek verklaard, terwijl het natuurlijk helemaal niet zo gek is.

Lees ook: 'Harry Potter'-ster Daniel Radcliffe voor het eerst vader geworden

Emma als regisseur en producer

Op het witte filmdoek zien we Emma dus waarschijnlijk niet meer. Gelukkig blijft ze wel nog actief in de filmwereld. Zo heeft ze niet lang geleden het scenario van een campagnevideo van Prada geschreven en de video geregisseerd. Ze ontdekte haar talenten voor schrijven en regisseren, zodra haar broer en vrienden met verzoeken kwamen voor fotoshoots en video's. "Mensen zeiden altijd dat ik moest regisseren en produceren, zelfs toen ik bij Potter zat," vertelt ze tegen Financial Times. "Ik was bang dat het alleen maar technisch was, niet creatief." Daardoor dacht ze dat ze het niet kon, maar blijkbaar dus wel!

Mocht je nieuwsgierig zijn naar Emma's talenten voor produceren en regisseren, kun je de commercial hier bekijken: