Terug in de winkels: de ?Pretty Woman? dress

Mode & trends door Madelon
Julia Roberts gaf ?m in 1990 z?n debuut en in 2011 hees een mama in Toddlers and Tiaras haar kind erin ? met alle ophef van dien. Maar nu Emma Watson ?m draagt, is ?ie weer helemaal terug: het Pretty Woman-jurkje!

Ken je ?m nog, het befaamde (en bij sommigen beruchte) jurkje uit Pretty Woman? Om je geheugen even een kleine opfrisser te geven:


Zag je ?m voorbijkomen? Het jurkje stond destijds, in 1990, dankzij de film echt bekend als ?hoerenjurkje?, met het uitgesneden gedeelte in de taille. Nogal sexy is ?ie dan ook wel.

De verbazing was dan ook groot toen in 2011 een Amerikaanse moeder besloot haar kind aan een missverkiezing mee te laten doen en haar in hét jurkje te hijsen. ?Gewoon? een imitatie van Julia Roberts? Kijk en huiver:


Spectaculaire comeback

Het was dan ook niet echt te verwachten dat het jurkje terug zou komen in het modebeeld... Maar het is gebeurd! Actrice Emma Watson staat pikant op de cover van het Britse blad GQ en zet daarmee een statement waar niemand omheen kan: het Pretty Woman-jurkje is terug!Emma Watson poseert in het jurkje in het kader van haar nieuwste film ? en de naam is geheel toepasselijk bij dit jurkje ? Bling Ring. Sinds het uitkomen van deze cover (nu zo?n drie weken geleden) is het jurkje enorm hard gegaan in de winkels: bij het Amerikaanse Urban Outfitters, Nasty Gal en het Britse ASOS zijn de kledingstukken helemaal uitverkocht. Wat betekent dat mensen er ook daadwerkelijk mee lopen?

Het originele jurkje is helaas nergens meer te koop.

 
Varianten

Gelukkig zijn er ook veel varianten te koop die nét iets meer bedekken. Alle onderstaande jurkjes komen van Asos.com.


Zou jij het Pretty Woman-jurkje dragen?