De beste kapsels voor een rond gezicht

Haar door Roos

Ben je gezegend met een rond gezichtje en benieuwd welke kapsels daar het beste bij passen? Goed nieuws, want de mogelijkheden met jouw gezichtsvorm zijn eindeloos. Lang haar, haar tot op je schouders of een nonchy pony, het kan allemaal. Wij hebben de allerleukste kapsels voor een rond gezicht op een rijtje gezet. Lees snel verder om te zien of het jou ook zal staan.

Kapsels rond gezicht

Celebrities met rond gezicht

Celebrities als Selena Gomez, Jennifer Lawrence en Mila Kunis hebben ook een rond gezicht. En zoals je misschien al wist, hebben zij nogal wat verschillende kapsels gehad. Van hun kapselverleden kunnen we dus nog een hoop leren! Vooral Jennifer Lawrence heeft zo ongeveer elk kapsel dat je kunt bedenken wel gehad. Mede door haar werk als actrice, switcht ze moeiteloos van lang tot kort haar en bruin tot blond haar.

Kapsels rond gezicht: Lang haar

Lang haar over je schouders staat jou mooi. Met name golvend haar laat de rondingen in je gezicht iets afbuigen, waardoor er minder accent ligt op de breedte van je gezicht. Sterker nog, lang haar laat je gezicht optisch slanker lijken. Mocht je lang haar hebben met een rond gezicht, bedenk dan dat het volume van je haar in de uiteindes moet concentreren en niet aan de zijkant. Dit houdt de boel mooi in balans en voorkomt dat je gezicht ronder lijkt.

kapsels rond gezicht

Kapsels rond gezicht: Lob

De lob is eigenlijk gewoon de lange variant van een bob, waarbij je lokken tot op je schouders vallen. Het is het ideale kapsel voor een ronde gezichtsvorm, omdat het je gezicht omlijst zonder accent te leggen op de breedte van je gezicht. Denk je eraan om je lange lokken in een lob te laten knippen? Hou dan als leidraad dat de langste lokken minimaal 7 centimeter onder je kin vallen. Om meer textuur in je lob te brengen, kun je zeezoutspray of volumepoeder in je haar doen.

kapsels rond gezicht

 

Kapsels rond gezicht: Halflange bob

Wat ook mooi bij jouw gezichtsvorm staat is een halflange bob. Dat is nét iets langer dan een bob, waarbij je haar een paar centimeter onder je kaaklijn valt. Het liefst style je hem een beetje rommelig met wat zeezoutspray en volumepoeder. Pas op dat je niet teveel volume aan de zijkant van je hoofd maakt, want dit kan je ronde gezicht nog ronder laten lijken.

Kapsels rond gezicht

Kapsels rond gezicht: Pony

Ook een pony is ideaal voor jouw gezichtsvorm. Toch is de ene pony de ander niet en dus lees je je beter even in voordat je de schaar erin laat zetten. Het mooiste met een rond gezicht is namelijk een pony die niet je hele voorhoofd bedekt, maar in gordijntjes langs je gezicht valt. Zo legt de pony de nadruk op je ogen en houdt je rondje gezicht in balans. Een leuke combinatie met je nonchy pony is een opsteekkapsel, zoals een messy bun. Dit is een rommelige knot hoog op je hoofd.

kapsels rond gezicht

Ben je nog op zoek naar een goede kapper om je coupe te laten knippen? Dit zijn de beste kappers in Rotterdam en de beste kappers in Amsterdam.

Lees ook: Halflang haar opsteken: dat doe je zo

Beeld: Getty