Hippe kapsels 2019: dit zijn ze

Haar door Roos

Ieder jaar stellen we onszelf weer de vraag: welke hippe kapsels kunnen we het komende jaar verwachten? Wel zo handig om te weten, mocht je een bezoekje aan de kapper gepland hebben. Toch geldt het altijd met trends: volg ze niet blindelings, maar pas het toe op je eigen persoonlijke stijl. Ook is het altijd goed om eerst te checken welke gezichtsvorm je hebt, alvorens er de schaar in te zetten! Dat gezegd hebbende, dit zijn onze favoriete hippe kapsels voor 2019.

hippe kapsels 2019

Lees ook: De beste kapsels voor dun haar 2019

Hippe kapsels voor lang haar

Lang haar raakt nooit uit de mode. Toch kan lang haar enkel shinen met de juiste verzorging. Zorg dan ook dat je lange lokken in goede conditie zijn en geef het wat extra dimensie met laagjes. Lang haar in laagjes heeft namelijk meer volume én oogt langer. Houden wij van! Op laagjesgebied zien we het komende jaar trouwens iets nieuws, namelijk ruige lagen. Wat je daarbij kunt verwachten? Denk aan grotere lengteverschillen en onregelmatigheid. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar wel ongelofelijk stoer. Toch blijft de boho look nog altijd favoriet als het om hippe kapsels gaat, met eindeloos rommelig golven die wel tot op je billen lijken te reiken.

hippe kapsels

Hippe kapsels voor kort haar

Klaar met die lange lokken en toe aan iets nieuws? Maak je dan klaar om de schaar er flink in te zetten, want de halflange bob wordt dit jaar ingeruild voor een korte. Stoer, jazeker. Maar tevens o zo spannend, een kapsel zo kort dat je de wind in je nek voelt. Toch ga je het veel zien onder de hippe kapsels dit jaar. Wil je nog een stapje verder? Knip dan een stoere pixie cut. Die zagen we veel op de catwalk dit voorjaar, zoals deze bij Max Mara (inclusief pony!).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Mara (@maxmara) on

Hippe kapsels met pony

De pony is weer helemaal terug van weggeweest. Schaam jij je ook altijd zo als je het welbekende bloempotkapsel op jeugdfoto’s voorbij ziet komen? Je had vast niet gedacht dat die pony uit je jeugd in 2019 een ware comeback zal maken, maar toch valt 'ie dit jaar weer onder de hippe kapsels. Toch zien we ‘m dit jaar in een gedetailleerdere vorm, namelijk minder vol en onregelmatig. Je zou het zelfs rafelig kunnen noemen, nonchalant. Check overigens wel eerst of een pony matcht met jouw gezichtsvorm, want eenmaal geknipt is er geen weg meer terug. Twijfel je dan nog? Deze celebs rocken een pony.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Benthe Marlene Mey Liem (@bentheliem) on

Hippe kapsels: welke kleur?

Dan nu: welke kleur worden de hippe kapsels dit jaar? Op het gebied van kleur belooft het een zinderende zomer te worden, want we zien met name warme tinten. Denk aan karamel- en honingblond, gemberrood, kastanje- en chocoladebruin. De warme tinten komen over de hele lengte van het jaar. En hoe zit het met highlights? Die blijven, maar wel subtiel. Geen dikke blonde strepen meer, dus. Heb je bruin haar, maar voel je wel wat voor blonde lokken deze zomer? Zo weet je of blond haar jou goed staat.

Naast de warme tinten zien we dit jaar nog iets anders, met recht spannend te noemen, namelijk pasteltinten. Met name roze doet het goed. Daarbij kun je ervoor kiezen om je hele haar in een bak pastelroze te dippen, maar wie een subtieler effect wil gaat voor een ‘Peek-a-boo’. Daarbij wordt een fel kleurtje onder je bovenste lokken aangebracht, zodat het alleen zichtbaar is als je je haar naar een kant gooit of opsteekt. 

hippe kapsels 2019

Lees ook: 7 x Verrassende oorzaken die je haar vettig kunnen maken

Beeld: The Color, Getty, iStock