How To: Kunstige Knotten

Haar door Laura_S
Bind jij je haar altijd in een vlassig knotje op je hoofd als je er last van hebt? Er zijn veel meer verschillende, mooie knotten dan je denkt. En ze zijn eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken, kijk maar!


Strik knot
Lady Gaga werd vaak gespot met deze strikknot! Het ziet er ingewikkeld uit maar hij is toch best makkelijk om te maken.Sla je haar dubbel en maak het vast met een elastiekje. Verdeel het geheel in tweeën en sla het losse plukje eroverheen. Maak het vast met een speldje. 


Hippie knot
Deze knot ziet er hip uit en is ook goed te maken bij vrouwen met wat korter haar! Maak achterop je hoofd een knotje maar gebruik hiervoor alleen de middelste baan van je haar. Van de twee zijkanten maak je een invlecht. Bind het vast met een speldje.


Hoge knot
Met deze strakke knot heb je de hele dag geen last van je haar. Maak een strakke staart bovenop je hoofd. Daaromheen doe je een donut elastiek. Draai nu je haar eromheen zodat het een strak geheel wordt en steek er een speldje in met het uiteinde. Beetje haarlak erover en klaar!


Twist knot
Even draaien en je hebt een mooi opgestoken kapsel! Maak eerst een lage staart onderop je hoofd en trek vervolgens het elastiekje zo ver mogelijk naar beneden. Verdeel het in tweeën en begin maar met draaien totdat je niet meer kan. Steek het vast met speldjes en steek overgebleven sprietjes in de knot.


Gedraaide knot
Door je haar eerst te draaien creëer je deze aparte knot. Verdeel het haar in tweeën en maak achterop je hoofd twee staarten dichtbij elkaar. Verdeel elke staart ook in tweeën en draai de strengen om elkaar heen. Maar het een beetje losjes en draai er dan één achterop je hoofd. Maak hem vast met een speld en draai vervolgens de andere streng er ook omheen. Vastmaken et voila!


Drievoudige knot
Toupeer je haar bovenop je hoofd eerst een beetje door het met een kam richting je hoofdhuid te kammen. Maak daarna drie vlechten onderaan je hoofd. Draai de vlechten één voor één in een knotje en zet het dan vast met een speldje.


Sokkenknot
Heb je niet veel haar maar wil je toch een grote knot? Probeer het dan eens met een sok! Knip de tenen van een oude sok en wikkel hem in elkaar. Maak daarna een hoge staart en draai de sok erin. Begin bij het uiteinde. Als je eenmaal bijje hoofd bent, steek dan de losse plukjes erin en klaar ben je.

Welke knot vind jij het mooist?