Houd je kapsel in bedwang met deze stylingtips

Haar door Redactie Ze.nl
Soms heb je hele leuke ideeën voor je coupe, maar als je eenmaal klaar bent en je kijkt in de spiegel? zit het gewoon weer ruk. De coupe die je voor ogen had is het toch niet helemaal geworden of is na een halfuur weer uitgezakt.

Belangrijk is dus om bij de juiste kapsel- en haarsoorten de juiste producten te gebruiken. Wij geven stylingtips voor verschillende kapsels!

Volume kweken voor fijn haar
Wil je een coupe fatale met Heel Veel Volume? Breng wat mousse aan op je handdoekdroge haar (bijvoorbeeld van de Volume Lift lijn van SYOSS) en föhn vervolgens je haar ondersteboven met je föhn. Zodra je klaar bent met föhnen ga je weer rechtop staan en tadaaaa: volume! Om het volume te behouden kun je eventueel nog wat haarspray in je haar spuiten. Maar doe dit met mate om een plakkapsel te voorkomen!


Strakke knot

Wil je voor een zakelijke look gaan door een ultrastrakke knot in je haar te maken? Doe dan eerst wat mousse of gel in je haar. Verdeel dit door het haar maar doe het vooral op de bovenkant. Maak met behulp van een kam een strakke staart. Draai je staart en draai deze strak om je elastiekje heen. Maak je knot vervolgens vast met schuifspeldjes. Spray er haarlak in. Gebruik hier bijvoorbeeld de Ultra Control Haarspray van SYOSS voor, hiermee blijft je kapsel heel de avond goed zitten!

Volumize je krullenbol
Heb je krullen en wil je deze een boost geven? Droog je haar niet met een handdoek, daar gaat het van pluizen. Wikkel je krullen in een t-shirt en laat je haar rustig drogen in het shirt. Haal na minstens een kwartier het shirt van je hoofd en doe er een flinke dot Volume Lift Mousse van SYOSS in terwijl je je hoofd ondersteboven houdt. Crunch de mousse in je haar. Droog vervolgens je haar in plaats van met een gewone föhn met een diffuser. Deze zorgt ervoor dat je je krullen van binnenuit droogt, voorkomt de meeste pluis en brengt je krullen mooi in model.


Stijlen

Heb je krullend haar maar wil je stijl haar? Dan is het belangrijk om je haar eerst goed te beschermen voordat je aan de haal gaat met je stijltang! Zorg eerst dat je haar volledig droog is voordat je het gaat stijlen. Spray ook je haar in met een beschermend product, zoals de Heat Protection Styling Spray van SYOSS. Dat is heel belangrijk, anders raakt je haar beschadigd! Bovendien verzacht het krullend of golvend haar en vermindert het pluis. Neem vervolgens niet meer dan ongeveer 3 millimeter haar tussen je stijltang. Stijl je hele haar, pluk voor pluk. Finish je mooie, glanzende coupe met een beetje Ultra Control Haarspray van SYOSS nadat je lokken zijn afgekoeld voor het beste resultaat.

Heb jij nog stylingtips?