Date erop los in 2024: dít worden de datingtrends!

Liefde door Redactie Ze.nl

Ben jij single en eigenlijk wel benieuwd hoe het daten het komende jaar eruit gaat zien? 2024 wordt het jaar waar jij jezelf op de eerste plaats gaat zetten. Denk aan meer kwetsbaarheid tonen en het doorbreken van het perfecte plaatje. Lees gauw verder en kom erachter wat de datingtrends zijn!

Datingtrends 2024

1. Leeftijd is maar een getal

Age is just a number! Hoe belangrijk vind jij de leeftijd van iemand? In 2024 hechten mensen minder waarde aan leeftijd, maar meer in welke levensfase iemand zit. Vrouwen staan er meer voor open om met iemand te daten die jonger is. Het is vooral belangrijk dat jullie elkaar accepteren zoals jullie zijn en dat je met elkaar op hetzelfde level zit.

2. Sociale kwesties

Zou jij kunnen daten met iemand die een andere politieke overtuigingen heeft dan jij? Het blijft blijkbaar toch een ding dat mensen het belangrijk vinden dat iemand om dezelfde sociale kwestie geeft. Met name vrouwen staan er minder voor open om te daten met iemand die andere politieke overtuigingen heeft dan zijzelf. Mensen zijn steeds meer op zoek naar een date die dezelfde interesses heeft, maar dus ook dezelfde normen en waarden en zelfs politieke overtuigingen heeft.

3. Self-improvement 

Bij deze datingtrend hebben we het over de beste versie van jezelf zijn. Hartstikke mooi, maar vergeet niet dat dit een enorme druk met je mee kang brengen. Continu het gevoel hebben om aan zelfverbetering te doen. Mensen kunnen hierdoor denken dat ze niet goed genoeg zijn voor een ander. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Jouw partner moet je nemen zoals je bent, onthoudt dat!

4. Emotionele intimiteit

Emotionele intimiteit is ontzettend belangrijk. We hebben het dan over dat je je gedachten en gevoelens kan delen binnen de relatie. Hoe ga je met elkaar om als er een conflict optreedt? Voel jij je gehoord? Voel jij je veilig? In 2024 hechten we hier gelukkig steeds meer waarde aan. 

5. Kwetsbare mannen

Mannen zullen in 2024 een stuk kwetsbaarder naar hun dates zijn dan voorheen. Openheid zou een positieve impact hebben op hun mentale gezondheid. Vrouwen laten ook meer zien dat ze houden van een man die zachtaardig, grappig en emotioneel volwassen is. Mentale gezondheid staat meer op de voorgrond. Een stoere en vooral emotieloze man is minder relevant. Oops!

Dit jaar keken we massaal naar de film Barbie en werden allemaal verliefd op Ken. Sterker nog, voor mannen werd de houding van Ken ook populair namen dit over tijdens hun dategedrag. Veel mannen veranderen hun benadering naar anderen tijdens het daten en stellen zich meer kwetsbaar en eerlijk op. Een trend die we in 2024 nog veel meer terugzien. Mannen die zich meer openstellen en over hun gevoel praten. You rock, Kens!

6. Minder traditionele verwachtigingen

Gaan we meer afstand houden van traditionele verwachtingen binnen het daten? Ben je dertig en nog single? Geeft niks. Met deze datingtrend hebben we minder verwachtingen. Ben je al jaren samen en nog niet getrouwd? Geeft niks. Er wordt steeds minder van je verwacht dat je gaat trouwen, samen gaat wonen of kinderen krijgt. Voel je dus vooral niet verplicht. Doe waar jij aan toe bent en niet wat een ander van je verwacht.

7. Kwaliteit boven kwantiteit

De datingtrend kwaliteit boven kwantiteit gaat over het zorgvuldiger omgaan met daten. De focus ligt meer op selfcare, dus je mentale gezondheid. Hoe vaak ga je op date en met wie? Je wilt oprecht zijn. Weet jij al met wie je op date wil gaan?