14x leuke date ideeën die je in de winter doet met je partner

Relaties door Esra

De zomerse temperaturen hebben weer plaatst gemaakt voor de winterse temperaturen en dus is het afgelopen met de picknicks in het park en de dates op het strand. Gelukkig zijn er ook genoeg date ideeën voor tijdens de winter. Wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

Date voor buitenshuis

Bezoek een boekhandel

Fan van boeken? Neem dan een bezoekje aan één van de vele boekhandels. Struin rustig door de gangen, blader door de boeken en kijk je partner heel lief aan voor een boek als kerstcadeau. Verdeeld over Nederland zijn er genoeg boekhandels die het bezoeken waard zijn, bezoeken jullie ze allemaal?

Ga samen kerstinkopen doen

“It’s beginning to look a lot like Christmas” en dus is het de hoogste tijd dat jullie je kerstinkopen gaan doen. Ga samen met je partner naar de leukste kerstwinkels en maak er een gezellige date van.

Spring in een trampoline park

Zijn jullie fan van actieve dates? Ga dan eens naar een trampoline park. Beleef weer even hoe het is om kind te zijn. Want desondanks de leeftijd, trampoline parken blijven leuk.

Bezoek een cabaretvoorstelling of stand-up comedy show

Zin om een avondje te lachen? Bezoek dan een cabaretvoorstelling of een stand-up comedy show. Jullie gaan gegarandeerd een hilarische en gezellige avond tegemoet.

Koffietentje

Hebben jullie niet zoveel tijd, maar willen jullie toch even iets leuks doen samen? Zoek dan een leuk koffietentje op voor een koffiedate. Bestel jullie favoriete koffiesoort en neem er eventueel een heerlijk broodje of gebakje bij.

Volg een leuke workshop

De keuze uit diverse workshops is groot en dus is er voor iedereen wel wat wils. Volg bijvoorbeeld een workshop potten bakken, salsa dansen of sierraden maken. Kies een workshop die jullie leuk vinden en maak er een gezellige date van.

Bezoek een kerstmarkt

Tijdens de winterdagen is het eigenlijk een must om één van de vele gezellige kerstmarkten te bezoeken. Geniet onder het genot van een warme chocolademelk van de live muziek en bekijk de vele producten die worden aangeboden. Plan een datum, kleed jullie warm aan en struin gezellig over de markt.

Lees ook: Hoe overleef je de decemberblues (winterdepressie)?

Dates voor binnenshuis

Organiseer een cocktail night

Het is leuk, gezellig én heel lekker: organiseer samen met je partner een romantische cocktail night. Haal alle ingrediënten voor jullie favoriete cocktails in huis, zet een leuk muziekje op en zorg voor een romantische sfeer. Een gezellige avond waarin je zowel geniet van elkaars gezelligheid, als van de heerlijke cocktails. Enjoy!

Plan een romantisch (verrassing) diner aan huis

Verras je partner met een zelf gekookt diner aan huis. Zorg voor één en al romantiek: dim de lichten, steek de kaarsen aan en zet een romantisch muziekje op. Bereid een heerlijk diner voor en ga hier samen van genieten.

Ga samen koken of bakken

Vinden jullie het leuk om samen te koken of bakken? Kies dan een lekker recept uit, haal de ingrediënten in huis en ga samen aan de slag. Dim ook hiervoor de lichten, steek een aantal kaarsen aan en zet muziek op. Een romantische, gezellige én erg lekkere date: wat wil je nog meer?

Organiseer een spa day/night

Geniet samen van een heerlijke, relaxte dag of avond door een spa day/night te organiseren. Neem de tijd voor een warme douche, doe jullie skincare, geef elkaar een pedicure en doe een masker op. De ideale date voor een ontspannen en gezellige dag/avond.

Netflix + chocolade fondue

Een Netflix marathon houden met jullie favorieten films en tegelijkertijd genieten van heerlijke lekkernijen gedipt in chocolade: dat klinkt als een perfecte date. Haal de lekkernijen in huis, smelt de chocolade en plof gezellig samen op de bank. Dat wordt genieten!

Houd een spelletjes avond

Haal de leukste spellen uit de kast en let the game begin. Haal van tevoren lekkere drankjes en lekkernijen in huis en genieten van een gezellige maar competitieve avond vol met spellen en eventueel videogames.

Maak een vision board voor het nieuwe jaar 

Hoewel je de toekomst natuurlijk niet te voorspellen is, is het wel erg leuk om erover na te denken. Creëer daarom een vision board voor het nieuwe jaar. Haal vooraf een aantal lekkere drankjes en hapjes en ga aan de slag. Zoek en print foto’s van jouw verwachtingen en doelen voor het komende jaar en plak deze op een groot, wit papier. Hoe leuk!