4 x tekenen dat een 'vriendin' eigenlijk een vijand is

Relaties door Anne-Fleur

Waarschijnlijk kan jij je het bij jouw vriendinnen wel helemaal niet voorstellen: toxic vriendschappen? Nee, joh. Toch kun je (helaas) soms het gevoel hebben dat je een beetje buiten de boot valt of dat een vriendschap met een vriendin niet meer helemaal is zoals het was. Je kan eventuele eenzijdig- of vijandigheid voelen, terwijl dat natuurlijk het laatste is wat je verwacht van haar...

4 x tekenen dat een 'vriendin' eigenlijk een vijand is

Zit je er de laatste tijd voor jouw gevoel een beetje te veel mee en voel je je niet meer helemaal safe in je vriendschap? Dan kan het maar zo zijn dat die 'vriendin' misschien niet écht jouw vriendin meer is. Hier zijn 4 x tekenen waaraan je zou kunnen zien dat jouw bestie een toxic persoon voor jouw leven aan het worden is.

1. Alle moeite komt van jou af

Begin jij steeds het gesprek op Whatsapp? Of ben jij steeds degene die de plannen maakt voor het weekend of leuke avondjes uit? Dan zou je goed kunnen stellen dat alle moeite die in deze vriendschap gestoken wordt, van jou af komt. Heel lief dat jij je vriendin wil zien, maar dat zou andersom óók zo moeten zijn. Bang dat je niks meer hoort als jij niet alles plant? There's your answer. 

2. Je wordt steeds afgekraakt

Niks is vervelender dan als jij ergens trots of excited over bent en je wordt direct afgekraakt door je vriendin. Op zo'n moment vindt ze namelijk altijd wel iets om je onzeker over te maken óf jouw spotlight te stelen. Ligt het onderwerp in kwestie niet per se in haar straatje? Prima, maar dat betekent verder niet dat zij er nare dingen over hoeft te zeggen.

3. Je hebt niet het gevoel dat er naar je wordt geluisterd

Zit jij met een probleem en moet je dat nodig kwijt aan je vriendin? Logisch, toch? Echter vindt jouw vriendin altijd wel een manier om het verhaal om haar te laten draaien. Vaak heeft zij hetzelfde, maar dan erger meegemaakt. Of, ze laat jouw probleem juist doen voorkomen alsof het helemaal níet erg is. Anyway, je hebt in ieder geval niet het gevoel dat er naar je wordt geluisterd of dat je serieus genomen wordt. Red. Flag.

4. Je bent alleen goed als het haar uitkomt

In andere woorden, als het bij jou even slecht gaat, is jouw 'vriendin' nergens te bekennen. Andersom, daarentegen, verwacht zij wel dat jij er voor háár bent in tijden van crisis. Merk je dat dit je een beetje te vaak gebeurt? Dan is het misschien tijd om toch maar eens goed over jullie vriendschap na te gaan denken...

Lees ook: Dit is jouw love language op basis van je sterrenbeeld