Dit is jouw love language op basis van je sterrenbeeld

Relaties door Maya Luz

Iedereen heeft een love language, ofwel de manier waarop je graag liefde geeft en ontvangt. Er zijn vijf verschillende liefdestalen. Benieuwd naar welke aansluit op jouw sterrenbeeld of die van je crush of partner? Dan zijn dit alle sterrenbeelden met hun bijpassende love language.

Lees ook: Goed om te weten: dit is jouw apology language

Lieve woordjes: Leeuw en Ram

Vuurtekens zijn dol op aandacht. Leeuwen en Rammen kunnen dan ook enorm genieten van een goed complimentje. Ze worden graag aanbeden en gewaardeerd door hun partner. Deze waardering ontvangen zij het liefst verbaal. Als dit jouw love language is, hoor jij graag van je partner dat ze van je houden, maar ook dat ze vinden dat je er mooi uitziet of dat je iets goed hebt gedaan. Jullie worden het liefst de hemel in geprezen, en dat doen jullie ook graag terug voor je partner.

Cadeaus geven: Steenbok en Weegschaal

Een bosje bloemen, een doosje chocolade of een mooie ketting, Steenbokken en Weegschalen krijgen maar al te graag een spontaan cadeautje. Zij voelen zich gezien en geliefd wanneer iemand de moeite neemt om zorgvuldig een cadeau voor ze uit te zoeken. Als dit jouw love language is, ben jij al ruim voor een verjaardag of feestdag bezig met het uitzoeken van de perfecte cadeautjes voor de mensen in jouw leven. Jij kan het dan ook enorm waarderen wanneer een partner deze moeite doet voor jou. 

Samen zijn in volle aandacht: Tweelingen, Vissen en Boogschutter

Quality time is altijd belangrijk in een relatie, maar voor deze drie sterrenbeelden is dit het belangrijkste dat er is. Voor Tweelingen, Kreeften en Boogschutters is een goed, diep gesprek ontzettend waardevol. Hiermee bouwen jullie vertrouwen op en leren jullie elkaar kennen op een intieme manier. Dat is voor deze sterrenbeelden goud waard. Jullie vinden het dan ook absoluut niet erg om een avondje op de bank door te brengen met je partner. Graag zelfs!

Aanraking en intimiteit: Schorpioen en Stier

Knuffels, zoenen, seks. Alle vormen van intimiteit zijn een absolute must voor Schorpioenen en Stieren. Maar ook kleinere aanrakingen zoals elkaars hand vasthouden of een hand op je been leggen, is voor deze sterrenbeelden al een teken van liefde. Ze worden graag vastgehouden door een partner. Hierdoor voelen zij zich het meest geliefd. Ook in vriendschappen zul je dit waarschijnlijk terugzien bij deze sterrenbeelden. Kijk er dan ook niet raar van op als ze je regelmatig een knuffel komen geven!

Iets doen voor een ander: Waterman, Kreeft, Maagd

Om het hart van een Waterman, Kreeft of Maagd te winnen, is iets voor ze doen de sleutel tot succes. Help ze met kleine klusjes zonder dat ze erom vragen om ze te laten zien dat je voor ze klaarstaat. Hierdoor voelen deze sterrenbeelden zich gezien en gewaardeerd. Je hoeft hiervoor geen grote gebaren te tonen, enkel een beetje hulp bieden kan al een enorm verschil maken. Bied bijvoorbeeld aan om de afwas te doen na het eten, of haal dat ene dingetje dat ze vergeten zijn tijdens het boodschappen doen. Actions speak louder than words, zeker voor deze sterrenbeelden.

Lees ook: Nieuwe relatie? Zo lang duurt het voordat de seks écht goed wordt