Top 5 seksstandjes voor zwangere vrouwen

Intiem door Anjali

Op Ze.nl praten we vaak over intieme kwesties, zoals seksstandjes. Maar hoe zit het met seks tijdens een zwangerschap? Hier zijn de vijf beste seksstandjes voor de zwangere vrouw.

Seksstandjes voor zwangere vrouwen

Tijdens de zwangerschap kun je waarschijnlijk niet meer op dezelfde manier seks hebben als dat je voor de zwangerschap had. Je hebt een dikke buik, je hebt last van je rug of het gaat gewoon allemaal wat moeizamer. Bespreek en ontdek samen wat jullie definitie is van fijn vrijen. Wanneer seks echt een no-go is, kun je altijd nog andere intieme dingen proberen, zoals elkaar oraal bevredigen, met de handen of met speeltjes. De volgende seksstandjes kunnen vaak nog wel.

1. Lepeltje-lepeltje

Ga op je zij liggen, terwijl je partner achter je ligt. Op je zij liggen is niet alleen comfortabel omdat je het gewicht van de buik minder voelt en 'ie niet in de weg zit, maar is ook heerlijk intiem om samen tegen elkaar aan te liggen. Het hoeft niet eens om echte penetratie te gaan: gewoon knuffelen zal je al heel goed doen. Een ander fijn ding is dat de penetratie, mocht je dit wél willen doen, niet erg diep is. Je baarmoeder is nu extra gevoelig, dus het kan voorkomen dat je grenzen wat lager liggen dan normaal of voor de zwangerschap. Maar ook dit heeft een positief punt: omdat je baarmoeder zo gevoelig is, kun je een baarmoederorgasme ervaren.

2. Over de rand

Ga op de rand van het bed liggen, met de benen naar de rand toe en je voeten óp de rand van het matras. Buig je knieën hierbij. Laat je lover tussen je benen staan, met hun voeten op de vloer. Zo kunnen je partner en jij gemakkelijk de liefde bedrijven. Dit hoeft overigens ook niet alleen op het bed uitgeoefend te worden: op de keukentafel, het aanrecht of keukeneiland kun je dit seksstandje ook proberen.

3. (Reversed) cowgirl

Laat je partner op de rug liggen en ga er bovenop zitten. Je kunt zelf kiezen: wil je elkaar aan kunnen kijken of doe je het liever achterstevoren? Tijdens dit standje ben jij in charge, dus kun je zelf het ritme en de intensiteit bepalen.

4. Handen en knieën

Op je handen en knieën zitten werkt ook wonderen. Je bent nog steeds je buik aan het 'dragen', maar het zit in ieder geval niet meer in de weg. Je partner heeft daarnaast ook veel bewegingsvrijheid: door de handen op jouw heupen te leggen kan je lover de intensiteit en het ritme bepalen, maar jij kunt natuurlijk wel aangeven wat fijn voor jou voelt, net als bij de andere seksstandjes natuurlijk.

5. Stoelendans

Dit seksstandje werkt eigenlijk bijna hetzelfde als de (reversed) cowgirl, maar dan zit je partner in een stoel of op de bank. Ook hier ga jij bovenop zitten, zodat je zelf kunt aanvoelen waar je je fijn bij voelt.