Kristy kreeg een voetmassage én hoogtepunt: ‘Ik ging stilletjes uit mijn dak’

Intiem door Jennifer

Voor een orgasme hoef je jezelf kennelijk echt niet alleen down under te kietelen. Er bestaat ook zoiets als een ‘voetorgasme’. Yoga-instructrice Kristy dacht dat dit haar nooit zou overkomen. Ze verafschuwde voeten zelfs. Toch kreeg ze tijdens een voetmassage plotseling een orgasme.

Lees ook: Jezelf naar een hoogtepunt 'ademen': kan dat?

Kristy schreef haar verhaal voor de Amerikaanse Cosmopolitan.

Voetmassage

“In 2015 verbleef ik als 29-jarige een maand op Bali om te surfen en mijn yogadocente-diploma te halen. Elke ochtend rende ik zo’n anderhalve kilometer over een zandpad van de leefgemeenschap waar ik verbleef. Ik rende het ‘koffierondje’ naar de Balian Beach-markt om chocolade, chips, snoep en alles met cafeïne in te slaan. Dit deed ik voor mezelf en de andere meisjes, die niet tegen het strikte yogi-dieet konden dat we moesten volgen. Ik liep altijd dezelfde route en zag telkens een felgroen bord met de tekst ‘pijat refleksi massage’, omlijst door afbeeldingen van twee voeten.”

“Tijdens mijn laatste week op Bali leek het bord te schreeuwen naar mijn vermoeide, pijnlijke lichaam. Ik volgde het bord via een steegje, over een binnenplaats en kwam terecht in wat leek op een voormalige tempel. Hier trof ik een korte, oudere Balinese man aan met dik, grijs wordend haar en diepe lachrimpels. Hij droeg een te grote sportbroek en een polo, die twee maten te groot was voor zijn kleine gestalte.”

“‘Voetmassage?’ probeerde ik. Op gênante, dramatische wijze wees ik naar mijn voeten en kneep ik met mijn vingers in de lucht. Hij glimlachte en ging naar binnen. Hij kwam terug met zijn vrouw, die uitlegde dat hij geen Engels sprak. Maar inderdaad, hij was een reflexologie specialist. We spraken drie dollar af voor een voetmassage van een uur, waarna we met z’n drieën naar een groot houten platform gingen onder een pergola.”

Warm, tintelend gevoel

“Ik hield mijn kleding aan, maar trok mijn schoenen uit. Met mijn gezicht naar beneden ging ik liggen op een bed van strandlakens bovenop een geïmproviseerde massagetafel. Ik probeerde te luisteren naar de verhalen van zijn vrouw over hoe ze pas grootouders waren geworden. Ondertussen probeerde ik niet haar man te schoppen, die continu zijn knokkel in het midden van mijn pijnlijke voetbogen duwde.”

“‘Je bent erg teder,’ zei zijn vrouw luid lachend om mijn pijn. ‘Ja, ik denk dat ik dit echt nodig had,’ kermde ik. Na twintig minuten kwam ik eindelijk tot rust en leerde ik veel over dit lieve koppel. Maar toen gebeurde het. Terwijl ik op mijn rug lag met mijn rechtervoet in de handen van de man en zijn duim drukkend op een plek vlak boven mijn hiel. Een sterk, warm, tintelend gevoel schoot omhoog langs de achterkant van mijn been tot in mijn bekken.”

Hoogtepunt

“Ondanks mijn verwarring gaf ik geen kick. Toen hij op een punt onder de voet van mijn grote teen drukte, gebeurde het opnieuw. Deze keer duurde de tinteling alleen langer en voelde het alsof ik dicht bij een echt orgasme kwam. Ik ging stilletjes uit mijn dak. Toen hij zijn duim vlak onder mijn enkelbeen op zijn plaats hield, ontbrandde de tinteling in impulsen die elk sterker en dieper werden in mijn bekkengebied. Ik drukte mijn lippen op elkaar om niet te gillen. Precies op dat moment kwam ik tot een hoogtepunt.”

“Mijn bloed klopte bij elke samentrekking en mijn lichaam smolt in een diepe ontlading. Ik schaamde me kapot. Na ongeveer twintig seconden ging de man verder met een ander drukpunt op mijn voet. Mijn hoogtepunt stopte eindelijk. Hij zag er volkomen onaangedaan uit, alsof hij niet besefte wat er zojuist was gebeurd. Maar ik was nog steeds aan het bijkomen van what the fuck net had plaatsgevonden. Ik had net een volledig niet-seksueel, oncontroleerbaar, verrassend orgasme gehad op de terugweg van een koffierondje.”

“Ik giechelde vol ongeloof, terwijl ik nog met mijn hoofd in mijn armen op tafel lag. Toen kneep hij een laatste keer in mijn voeten en stond hij op met gebogen hoofd. Uitgeput en verward betaalde ik en nam ik afscheid van hem en zijn vrouw. Terug op het yogaterrein zat ik op een ligstoel bij het zwembad met de andere yogadocenten in opleiding. Ik vertelde in details over mijn ervaring. Hun monden vielen open en hun wenkbrauwen schoten omhoog. Ik vroeg of een van hen ooit zoiets had meegemaakt. Uiteindelijk verbrak een meisje de stilte: ‘Nee, maar ik wil het wel. Hoeveel massages kan ik krijgen voor 20 dollar?’”

Ongewoon gevoelige reactie

“Vier jaar – en ontelbare vragen aan massagetherapeuten en reflexologen – later heb ik geleerd dat er minstens twee plekken op de voet zijn die, wanneer erop wordt gedrukt, samentrekkingen van de baarmoeder kunnen opwekken. Het Kunlun-punt tussen de enkel en de achillespees en het Zhiyin-punt aan de buitenrand van de kleine teen. Ik weet alleen nog steeds niet zeker of mijn ervaring het gevolg was van dit specifieke reflexologiepatroon of van het feit dat mijn lichaam een ongewoon gevoelige reactie had op aanraking. Maar dit is wat ik wel weet: Ik heb sindsdien geen orgasme meer gehad van een voetmassage. En ik geef toe dat ik mezelf voor mijn kop zou slaan.”

Lees ook: Mind blowing: 5 orgasmes die je nog niet kent