Mind blowing: 5 orgasmes die je nog niet kent

Liefde door Redactie Ze.nl

Het 'gewone' orgasme onder de knie en ben je wel in voor een uitdaging op seksueel gebied? Maak (onder andere) je borst maar nat, want er bestaan nog een hoop hoogtepunten die jij nog niet bereikt hebt. (Sex)bombs away!

soorten orgasmes

Lees ook: Betere seks? Gebruik de 'sandwich regel'

Coregasm

Een fijne bijkomstigheid van je helemaal uit de naad werken op de sportschool is niet alleen een strakker lichaam, ook een orgasme mag je meetellen in het rijtje voordelen. Oh yeah... als je je flink in het zweet werkt, let op je ademhaling en je bekkenbodemspieren krachtig aanspant, kun je zomaar verrast worden door een spetterend happy ending. Hoe zit dat dan? Sekstherapeute Victoria Zdrok legt het uit: “Veel vrouwen hebben een spanningsopbouw in hun benen nodig voordat ze een orgasme kunnen bereiken. Dus wanneer een vrouw tijdens het sporten extra endorfine en dopamine, stoffen die nodig zijn voor een orgasme, aanmaakt en daarbij haar spieren in de onderbuik aanspant kan de clitoris indirect worden gestimuleerd.”  

via GIPHY

Tepelorgasme

Ben je halverwege de hemel als er aan je borsten en/of tepels worden gefrunnikt tijdens de seks? Dan kan een tepelorgasme ook binnen handbereik zijn. Het kan wel een halfuurtje op zich laten wachten, maar ja... tiet zat in het weekend. 

via GIPHY

Baarmoedermondorgasme

Heb jij een vriend met een lange, eh... jan? Doe er je voordeel mee en experimenteer met het zogeheten baarmoedermondorgasme. De baarmoedermond is heel gevoelig voor aanraking en met de juiste stimulatie kan dat de meest hevige orgasmes bezorgen. "Het wordt omschreven als een intense plezierige rush onder je navel die golven van plezier door je hele lichaam stuurt", vertelt Aly Dilks van The Women’s Health Clinic. Hoe je de klus klaart, schreven we hier. Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen. 

via GIPHY

Keelorgasme

Tja, wij hebben het ook niet bedacht. Volgens seksuoloog Ann Cuyvers is het heus waar. Naast je vagina en borsten is je keel ook en erogene zone "omdat er zenuwverbindingen tussen de keel en de baarmoederhals zijn”. De beste manier om een keelgasme te bereiken is een potje deepthroating. Juist, dat is een hele uitdaging en niet weggelegd voor beginners. Dat erkent ook de seksuologe. "Het is heel tantra, dus je moet er echt voor op cursus.” Wil je alvast thuis oefenen? Men neme "vertrouwen, heel veel liefde en een penis", aldus Ann. 

via GIPHY

Mentaal orgasme

Je hebt geen aanraking nodig om klaar te komen. Say what now? Met een sterk staaltje fantasie, de juiste ademhalingstechnieken en door je bekken te ontspannen en aan te spannen, kun je 'met zonder handen' een hoogtepunt bereiken. Mind. Is. Blown. 

via GIPHY