Seks & relaties
Seks & relaties

Dit is een tepelorgasme en zo werkt het

Reageer 0

Ook al vind je jezelf al een sexpert, er valt altijd wat bij te leren. Wist jij bijvoorbeeld dat er een tepelorgasme bestaat? Als je dacht dat je alleen een orgasme kunt krijgen door het gebied rondom de vagina te stimuleren, heb je het mis! Dit is een tepelorgasme en zo werkt het:

Tepelorgasme

Een tepelorgasme is, zoals de naam al verklapt, een orgasme dat ontstaat door stimulatie van de borsten en tepels. Op zo’n moment wordt hetzelfde gebied in de hersenen gestimuleerd als wanneer de clitoris of vagina wordt gestimuleerd. Als je tepels prikkels krijgen komt het stofje oxytocine in je lichaam vrij. Die zorgt voor het samentrekken van de spieren van je vagina. Ook de bloedtoevoer naar je vajayjay wordt op dit moment in rap tempo gestimuleerd en dat kan bij sommige vrouwen dus zorgen voor een orgasme. We herhalen: bij sommige vrouwen. Het tepelorgasme is namelijk helaas niet voor iedereen weggelegd. Het hangt er helemaal vanaf hoe gevoelig jouw borsten en tepels zijn. Uit onderzoek van de Rutgers University blijkt dat ongeveer 29 procent van de vrouwen zo'n orgasme kan ervaren.

Masseren

Als jij wel een van de lucky ladies bent, die in hogere sferen komt, door aanraking van haar boobies, is het enige wat hij (of jijzelf) hoeft te doen jouw borsten masseren en met je tepels spelen. Wél kan de climax even op zich laten wachten, want bij sommige vrouwen kan het wel 20 minuten duren. Zorg dat hij niet alleen aandacht besteed aan je tepels, maar aan de hele borst.

Hormonen

Op sommige momenten kan het stimuleren van de tepels juist averechts werken. Een week of twee voor je begint te menstrueren nemen de levels van de hormonen progesteron en prolactine namelijk toe, wat zorgt voor pijnlijke borsten. Stimulatie kan dan juist zorgen dat je helemaal niet meer opgewonden wordt.

Lees ook: Zo vergroot je de kans op een vaginaal orgasme

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen