5 simpele tips om de seks romantischer te maken

Liefde door Redactie Ze.nl

In elke relatie komt er een punt waarop het vuurtje op een laagje pitje brandt. Gepassioneerde, urendurende vrijpartijen maken plaats voor routineseks en vluggertjes. Loop jij hier niet meer warm voor en mis je de romantiek in bed? Ze.nl vertelt hoe je het aanpakt.

romantischere seks

1. Vliegtuigmodus

Zet alle smartphones, tablets, televisies en andere digitale stoorzenders uit. Een romantische avondje samen betekent écht aandacht voor elkaar en dus geen afleiding van Whatsapp, Instagram en Facebook. Hoewel... met deze 5 hitsige televisieseries komen jullie gauw in de stemming.

2. Maak een sfeertje

Perfecte sfeermakers voor een intiem avondje zijn: bloemen, gedimd licht, muziek (daar komen we zo op terug) en kaarslicht natuurlijk. Denk niet alleen aan 'gewone' kaarsen, maar steek ook een massagekaars aan. Als deze een halfuurtje heeft gebrand, kun je 'm uitblazen en elkaar lekker masseren met het warme kaarsvet. 

3. Trek een mooi lingerie-setje aan

Nog weinig vrouwen zijn zich bewust van de kracht van lingerie. Wil je je sexy voelen? Dan draag je zwart satijn. In een romantische bui? Dan kies je voor een wit, of roze kanten setje. Met je lingerie maak je gelijk duidelijk aan jouw geliefde: tijd voor romance

4. Muziekje

Je weet vast dat muziek de kracht heeft om je in een bepaalde mood the brengen. Het is natuurlijk súperromantisch om muziek te luisteren tijdens het vrijen, maar het geeft gelijk ook het ideale ritme aan voor zwoele seks. De grote vraag is: welke muziek kies je? Alle liedjes van seksmuziekgod Marvin Gaye zijn altijd een groot succes. Anders kun je kiezen uit deze sexy nummers. "Let's get it onnnnn."

5. Romantische posities

Ooit van romantische doggy style gehoord? Nope! Bij romantische seks is oogcontact het sleutelwoord. Door elkaar aan te kijken, maak je het niet alleen intiemer... veel mannen vinden het ook nog eens behóórlijk opwindend. Romantische standjes zijn: missionaris, de lotus en Weense oester. En de uitzondering waarbij je niet naar elkaar kijkt, maar die toch heel intiem is: lepeltje-lepeltje. 

Lees ook: De leukste speeltjes voor stelletjes