Dit zijn de meest romantische manieren om voor het eerst 'ik hou van je' te zeggen

Relaties door Maya Luz

Voor het eerst zeggen dat je van iemand houdt is spannend! Maar het is uiteraard ook een erg romantisch moment dat jullie met elkaar kunnen delen. Je kunt het natuurlijk gewoon zeggen, maar er zijn veel meer creatieve manieren om dit aan te pakken. Dit zijn de meest romantische manieren om voor het eerst 'ik hou van je' te zeggen, ook voor als je het best spannend vindt!

Lees ook: Omdenken: dit zijn ‘groene vlaggen’ in een relatie

Zeg het met een playlist

Voor de stelletjes die dol zijn op muziek, is dit de manier om het te zeggen. Stel een playlist samen die bestaat uit liedjes die gaan over de liefde en waar de woorden 'ik hou van je' eventueel ook in worden gezegd. Geef de playlist vervolgens een lieve naam en stuur deze op naar je geliefde. Deze tactiek werkt erg goed voor lange afstandsrelaties! Maar voor de stellen die wel bij elkaar in de buurt wonen, kun je er ook voor kiezen om de playlist samen te luisteren en eventueel de woonkamer te veranderen in een dansvloer.

via GIPHY

Zeg het terwijl jullie samen in slaap vallen

Stel je voor, jullie liggen samen in bed. Al knuffelend vallen jullie langzamerhand in slaap. Op dit moment voelen jullie je waarschijnlijk allebei erg geliefd en op je gemak. Dit is dan ook een ideaal moment om het te zeggen. Het is een relaxte setting en je geeft je partner de mogelijkheid om er even een nachtje over te slapen. Het is voor sommige mensen best een grote stap om elkaar de liefde te verklaren namelijk.

Stuur het in een berichtje terwijl jullie in dezelfde ruimte zitten

Als je het moeilijk vindt om de woorden uit te spreken, kun je ze altijd typen. Wanneer jij bezig bent in de keuken en je partner op de bank zit, kun jij stiekem een berichtje naar ze tikken in Whatsapp. Hierin schrijf je hoe jij je voelt en voeg je natuurlijk een aantal schattige emojis toe. Het voordeel hiervan is dat je direct kunt zien hoe jouw partner op jouw appje reageert, wat erg schattig is.

Schrijf het op een briefje en laat het ergens voor ze achter

Deze truc is handig voor de mensen die eerder hun bed uit moeten dan hun partner. Wanneer zij nog lekker in dromenland zijn, kun jij een liefkozend briefje voor de achterlaten op een plek die ze sowieso niet over het hoofd zien. Denk in de badkamer, op het aanrecht of op de eettafel. Maak dit gebaar nog romantischer door er bijvoorbeeld een ontbijtje of een verse kop koffie bij te maken. Dat is pas fijn wakker worden!

Neem ze mee uit eten

Wanneer jij het wel graag face to face wil vertellen, is het natuurlijk extra leuk om er een speciaal moment van te maken. Neem je partner daarom mee naar hun favoriete restaurant en vertel het ze terwijl jullie genieten van een heerlijke maaltijd. Je kunt er eventueel ook een andere romantische date aan verbinden. Denk aan een avondwandeling of een bezoekje aan hun favoriete museum. Zorg er in ieder geval voor dat je er een moment van maakt om nooit meer te vergeten!

Lees ook: Dit zijn de leukste romantische spellen voor jou en je partner