Omdenken: dit zijn ‘groene vlaggen’ in een relatie

Relaties door Mozhda

Wanneer we over relaties praten komen meestal de red flags ter sprake. Maar waarom hebben we het amper over de green flags? Blaas geluk en positiviteit in je leven! Onthoud de rode vlaggen, maar zie de groene vlaggen niet over het hoofd. Dit zijn de 10 ‘groene vlaggen’ in een relatie.

1. De communicatie is goed

Drie uren geen contact en je smartphone vliegt aan. Tring! Je hebt een appje van je lover ontvangen. Met andere woorden: hij/zij kan niet langer dan drie uren contactloos met je blijven. Bovendien hoef jij niet achter deze persoon aan te gaan, hij/zij blijft zelf constant contact opzoeken. Je spreekt hem of haar elke dag. Je kunt je geen dag herinneren dat je deze persoon niet hebt gesproken. Hij/zij uit altijd zijn/haar gedachten. Zie je dit al voor je? Dan weet je dat je op het pad met groene vlaggen wandelt!

2. Je partner biedt een luisterend oor

Jij kunt aan één stuk door praten en dat vindt deze persoon niet erg. Hij/zij wilt juist naar je luisteren. Nee, hij/zij vindt het leuk om naar je te luisteren! Dit is een groot teken van interesse. Vooral als de kleinste details worden onthouden.

3. Je maakt deel uit van de toekomstplannen

Een toekomstbeeld schetsen is onmogelijk zonder jou te benoemen. Hij/zij hunkert ernaar om jullie relatie naar het volgende level te tillen. Ook helpt hij/zij jou om jouw toekomst te verbeteren. Het plan over een paar jaar? Huisje, boompje… en jij!

4. Jullie hebben zowel een emotionele als een fysieke connectie

Deze persoon kan emotioneel en lichamelijk contact niet onderscheiden. Jouw emoties gaan vóór de seks! Hij/zij is empathisch en voelt elke druppel van jouw emoties. Hij/zij begrijpt jou zowel verbaal als non-verbaal. Hij/zij is jouw soulmate.

5. Respect voor jouw grenzen

Of het nou om het gespreksstof of fysieke aanraking gaat: stop is stop. Je hoeft jezelf of je gevoelens niet uit te leggen. Hij/zij zal altijd begrip voor je hebben. Een kwestie van respect.

6. Hij/zij gunt je ruimte

Me-time is voor jullie allebei erg belangrijk. En daar is hij/zij op de hoogte van. Deze persoon hant niet aan je lippen en gunt jou alle tijd van de wereld. Hij/zij plant iets voor zichzelf in wanneer jij iets voor jezelf inplant. Hij/zij geniet net zoveel van de tijd die hij/zij met zichzelf en zijn/haar vrienden spenderen als met jou. Hij/zij is namelijk zelfverzekerd genoeg om te weten dat jullie toch weer bij elkaar eindigen.

7. Hij/zij komt beloftes na

Je hoeft niet te twijfelen of hij/zij de beloften nakomen. Het belangen van beloftes hebben hij/zij goed in hun oren geknoopt. Hij/zij weet dat liegen not done is en hij/zij heeft nog nooit een valse belofte gemaakt. Je ziet keer op keer dat hij/zij eerlijk tegen je is!

8. Je krijgt complimenten

Heb je een nieuwe blouse aan? Of heb je je haren net wat anders gedaan? Hij/zij is de eerste die het opmerkt! En kan zijn/haar mond er niet over houden: je bent altijd prachtig. Je voelt je nooit onzeker in buurt van deze persoon. Ook wanneer het om je daden gaat: hij/zij is verliefd op je persoonlijkheid.

9. Hij/zij deelt foto’s en video’s met jou op social media

They aren’t afraid to show you off. Natuurlijk kan diegene zijn verhaal verbergen voor bepaalde mensen. Maar toch blijft het een bevestiging dat hij/zij trots is, als er een foto van jullie samen met de wereld wordt gedeeld.

10. Elkaars vrienden willen ontmoeten

Liefde is vriendschap en vriendschap is liefde. Je partner krijgt je vrienden er gewoon gratis bij. Vindt hij/zij dat geen probleem? Dan is dat een goed teken. En andersom natuurlijk ook. Als hij/zij jou graag wil voorstellen aan vrienden: green flag!