Geld besparen op een trouwjurk? Het kan met deze tips

Relaties door Chloe

Ga jij binnenkort trouwen en heb je nog geen trouwjurk? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat dit erg prijzig kan zijn. Best zonde, want je draagt hem maar één keer. Geef jij je geld liever aan iets anders uit? Met deze tips kan je flink besparen op je trouwjurk.

Kijk eens op Vinted

Vinted is hét kledingplatform voor het doorverkopen van tweedehandskleding. Hier staat dus ook genoeg trouwjurken op. Veel vrouwen doen hem na de bruiloft uiteindelijk toch weg. Zo kan je dus voordelig een tweedehands jurk scoren. Wil je liever geen tweedehands jurk? Ook dan is het nog de moeite waard om hier te kijken. Er zijn namelijk ook nog genoeg nieuwe jurken die weggaan omdat een bruid toch voor iets anders heeft gekozen.

Showmodellen

Zie jij in de etalage een mooie jurk hangen? Vraag de winkel dan eens of je ook het showmodel kunt kopen. Deze zijn een stuk goedkoper dan de jurken die in de winkel hangen.

Outlet winkels

Net als voor alle soorten kleding, heb je ook voor trouwjurken genoeg outlets. Hier worden jurken van het vorige seizoen een stuk voordeliger gekocht. Zo heb jij een nieuwe jurk voor een stuk minder geld. Niemand die zal opmerken dat dit een jurk van een oude collectie is.

Simpel en elegant

Wat trouwjurken vaak duur maken, zijn alle accessoires. Denk aan kant of steentjes. Hoe simpeler de jurk, hoe goedkoper hij waarschijnlijk zal zijn. En dat betekent zeker niet dat hij minder mooi is.

Kijk voor een galajurk

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar een galajurk is een stuk goedkoper. Natuurlijk is niet iedere galajurk geschikt voor je bruiloft, maar wie weet zit er wel wat tussen. Alleen als omdat het dan geen trouwjurk is, zal hij al een stuk goedkoper zijn.

Shop in september

Aangezien veel mensen ervoor kiezen om in de zomer te trouwen, zullen veel vrouwen juist in de winter op zoek gaan naar een trouwjurk. Op dit moment zullen de prijzen dan ook het hoogste zijn. Kijk daarom voor je trouwjurk in september. Zo zit je net na de zomer en nog ruim voor de winter. Dikke kans dat je een jurk kan scoren voor een leuk prijsje.