Waarom jij en je partner vanavond nog prostaatmassage willen proberen

Intiem door Jeanine

De mannelijke G-spot, P-spot of de prostaat: hoe je het ook noemt, het bundeltje zenuwen in de anus van de man brengt heel wat plezier met zich mee. Niet veel mannen wagen zich eraan, terwijl het een orgasme juist naar een nog hoger niveau kan tillen. Wij vertellen je waarom jullie zijn prostaat letterlijk onder handen willen nemen!

Lees ook: Een anaal orgasme? Het bestaat en zo krijg je er een

De prostaat: wat is het en waar zit ‘ie?

Grote kans dat je vaker van de prostaat hebt gehoord, maar eigenlijk geen idee hebt waar ‘ie goed voor is. De prostaat is een klier in de onderbuik, ter grootte van een walnoot. Als je met je vinger de anus binnengaat, kun je ‘m na zo’n vijf centimeter al voelen, aan de kant van zijn buik. Hij heeft wel degelijk een functie: door de prostaat kunnen zaadcellen namelijk langer overleven. Tijdens het klaarkomen worden de zaadcellen naar de klier afgevoerd, waar prostaatvocht wordt aangemaakt. De cellen vermengen zich met dit vocht, waardoor ze langer kunnen overleven. Met dit fantastische orgaan komt ook direct een risico: het is namelijk wel gevoelig voor bepaalde gezondheidsklachten, zoals prostaatkanker. Regelmatig de P-spot masseren heeft zo zijn voordelen. Het prostaatvocht dat daar wordt opgeslagen, komt dan namelijk vrij.

Zo stimuleer je de P-spot

Op het gebied van seks en orgasmes kun je nog behoorlijk wat punten scoren bij je lover. De prostaat is namelijk supergevoelig. Hij wordt niet voor niets de mannelijke G-spot genoemd, want mannen kunnen er de meest intense orgasmes door krijgen. Stimulatie met je vingers of een seksspeeltje kan je vriend naar een geweldig orgasme brengen, dat begrijp je. Je hoeft alleen maar je vinger een stukje naar binnen te brengen en de bundle of joy voorzichtig te masseren.

via GIPHY

Prostaat stimulator

Je kunt ook een speciaal seksspeeltje gebruiken om je vriend nog meer te verwennen: de prostaat stimulator. Het speeltje heeft een ronde kop en is een beetje gekromd. Het einde is wat breder zodat je ‘m goed vast kunt houden en niet kwijtraakt. Toch best fijn! Met de stimulator kun je nog beter tegen de prostaat wrijven. De speeltjes zijn ook nog vibrerend te koop, om de hele ervaring nóg interessanter te maken. Veel plezier!

Beeld: iStock

Lees ook: Van de G-spot tot penisvergroting: deze seksvragen stellen we het vaakst aan Google