Nieuwsgierig naar anale seks? Dit wil je als beginner van tevoren echt weten

Intiem door Sanne

Nieuwsgierig, maar tegelijkertijd ook beetje huiverig voor anale seks? We zullen je geruststellen: je bent niet de enige. Ben je er klaar voor om het toch een kans te geven? Dan is het handig om deze dingen in je achterhoofd te houden.

Lees ook: Waarom jij en je partner vanavond nog prostaatmassage willen proberen

Communicatie is key

Het belangrijkste is misschien wel consent. Beide personen moeten ‘toestemming’ geven oftewel aangeven aan elkaar dat ze ‘oké’ zijn met anale seks. Sta je er toch niet helemaal achter? Doe het dan niet. Jouw lichaam, jij bepaalt wat er wel of niet gebeurt. Daarnaast is het belangrijk om tussentijds te blijven praten over wat wel of niet goed voelt. Geef aan wat je fijn vindt, zo maak je het voor een ander een stuk makkelijker.

Langzaam opbouwen

Overhaasten heeft geen enkele zin. Wanneer je partner consent heeft gegeven, kun je beginnen, maar zorg dat het rustig wordt opgebouwd door bijvoorbeeld eerst vingers (met glijmiddel!) te gebruiken. Slow is the way to go. Klaar voor een volgende stap? Gebruik een buttplug, deze zijn er in allerlei vormen en maten. Een buttplug is een stuk laagdrempeliger om mee te beginnen dan the real deal.

Keep it clean and safety first

Voordat je aan het echte werk begint, is het aan te raden om even naar het toilet te gaan. Niemand zit op een bruine verrassing te wachten. Wil je je extra schoon voelen? Dan kun je een anale douche nemen. Deze ‘douche’ zorgt ervoor dat je achterste grondig wordt schoongemaakt. Daarnaast is het belangrijk dat je het veilig houdt door een condoom te gebruiken en tussendoor niet te wisselen van back door naar je flamoes. Doe je dat wel? Dan komen er wellicht verkeerde bacteriën in de vagina en dat heb je liever niet, geloof ons maar. Keep it safe!

Gebruik glijmiddel

Smeren, smeren en smeren. Je kan bij anale seks nooit genoeg glijmiddel gebruiken. Je back door wordt niet vanzelf vochtig, dus zorg ervoor dat je voldoende glijmiddel in huis hebt.

Standjes

Houd het rustig en comfortabel, start daarom nooit met moeilijke standjes zoals de cowgirl. Spooning daarentegen is wel een echte aanrader. Met dit standje heb je geen oogcontact, maar lig je dicht tegen elkaar aan. Je bent allebei in control over de diepte en de snelheid. Daarnaast is de missionaris een fijn standje. Bij dit standje kun je wél oogcontact maken en jezelf makkelijk omhoog verplaatsen mocht het iets te diep gaan.

Lees ook: Van de G-spot tot penisvergroting: deze seksvragen stellen we het vaakst aan Google

Beeld: iStock