Maak je het uit als hij te dik wordt?

Lichaam door Marleen_S
Je zit samen met je lover op de bank en ineens zie je het. Ja echt, het is een klein bierbuikje dat onder zijn trui vandaan komt! Hij sport ook niet meer en al dat gesnoep van ?m... Ga je voor zijn innerlijk of uiterlijk?
 
Mannen, verwacht van ons niet dat wij eruitzien als Victoria Secret modellen. Dan verwachten wij ook niet dat jullie maatje sportschoolleraar hebben. Toch? Of willen we allemaal niet stiekem een gespierde vent naast ons in bed hebben liggen? Of tenminste het lichaam waar we in eerste instantie verliefd op werden?
 
Bye bye strak kontje, hallo bierbuikje
Natuurlijk is hij meer dan zijn uiterlijk. Hij is lief, zorgzaam en heeft alles voor je over. Maar laten we eerlijk zijn. Zijn good looks waren wel het eerste wat je opviel toen je als een blok voor hem viel. En dan met name zijn sixpack en strakke kontje?

 
Helaas is daar nu niets meer van over. Sinds hij zo druk is met zijn nieuwe baan, komt hij ?s avonds nauwelijks meer van de bank. Ja, om de zoveelste zak chips uit de kast te pakken. En dat terwijl jij al je cravings probeert te beheersen om er zo strak mogelijk uit te zien deze zomer. Hij zou toch net zoveel moeite moeten doen als jij? Of is het verkeerd om van je vriend te verlangen dat hij een beetje moeite doet zijn lichaam in conditie te houden?
 
Maar wat als hij tijdens jullie relatie inmiddels al tien of twintig kilo aangekomen is? Dan is hij qua uiterlijk niet meer de man waar je op gevallen was. Is het dan raar dat je hier wat van zegt? En is het oppervlakkig of realistisch dat je het uitmaakt als hij niet wil afvallen?
 
Mannen vs vrouwen
Als zijn uiterlijk verandert, betekent dit uiteraard niet dat je vriend ook van binnen verandert. Integendeel, hij blijft gewoon wie hij was. En daarom houd je ook nog zoveel van hem. Maar het is wel belangrijk dat je elkaar aantrekkelijk blijft vinden. Anders zie je elkaar straks nog als broer en zus, in plaats van geliefden. En de seks wordt er ook beter van als je helemaal wild van hem wordt.
 
Niet voor niets proberen wij vrouwen vaak net wat meer moeite te doen om er sexy uit te zien voor onze man. Een beetje make-up, die joggingbroek uit, mooie lingerie aan en je chocolaverslaving binnen de perken proberen te houden.

 
Daar kan Marleen (21) over meepraten. ?Het is het enige onderwerp waar mijn vriend en ik een discussie over kunnen hebben: hét gewicht. En met name mijn gewicht. Hij is de laatste tijd erg gezond bezig. Nieuw eetpatroon, meer sporten en minder drinken. Niet zo gek dat hij ook graag wil dat ik een beetje meedoe. Eerst wilde ik er niet aan. Ik vond dat hij me maar moest nemen zoals ik ben. Met of zonder mijn rollen. Maar een tijdje terug zag ik ook wel in dat als ik zo doorging met mijn snoepgedrag, ik echt zou uitdijen. Bovendien was ik ook niet tevreden met mijn spiegelbeeld, dus kan ik niet verwachten dat mijn vriend dat wel is. Nu ik gezond probeer te eten, stimuleert mijn vriend me enorm. Ik krijg meer zelfvertrouwen en dat merkt hij ook. Zeker in bed??
 
Ook al roepen we zelf het hardst dat mannen ons niet mogen beoordelen op hoe dik we zijn, zelf doen we het stiekem maar al te vaak. De instelling ?ja, ik heb toch al een vriend? is niet helemaal correct als je zelf van alles naar binnen werkt en van je lover verwacht dat ?ie perfect is. Je moet er beiden moeite voor doen.
 
Samen sporten
Hoe je dat doet? Trek hem van de bank en ga samen sporten! Volg salsalessen of ga op zondagochtend samen hardlopen. Of ga samen lekker gezonde ingrediënten in huis halen en kook heerlijke, verse maaltijden in jullie keuken. Zo breng je toch (sportief) tijd met elkaar door en heb je niet het gevoel dat je als enige moeite doet om er goed uit te zien. En na een potje beachvolleybal kun je samen lekker de zee induiken. How romantic!

Wat zou jij doen als je lover niet meer die aantrekkelijke spierbundel is waar je verliefd op werd? Is het meteen klaar of doet zijn uiterlijk er niet toe?