S.O.S: Snelle Oplossingen voor Snorren

Gezicht door Marleen_S
Snorren? Ja, je leest het goed. Waar bij sommige vrouwen het scheren zich beperkt tot de oksels, benen en de intieme zone, hoort voor anderen ook de bovenlip in dit rijtje thuis. Heb je last van dit ongewenste haar? Wij helpen je!
 
Als vrouw een snor hebben, is alles behalve waar je nou net op zat te wachten. Snorharen zijn voor katten en ruige mannen, niet voor vrouwen. En om ’s ochtends nou je lovers scheermes te gebruiken in je dagelijkse beautyroutine: nee bedankt. Wat de oplossing dan wel is? Wij verzamelden de volgende behandelingen voor je.  

Bleken
Zie je het niet zitten om je haartjes (hardhandig) te verwijderen? Kies dan voor de optie bleken. Het maakt je donkere haartjes lichter waardoor ze minder opvallen. Zeker als je maar enkele haartjes hebt en geen flinke bos, is dit een handig middel.
 
Laat je bij de apotheek of de drogist goed informeren over welk bleekmiddeltje je het beste kunt gebruiken. Wil je toch liever alleen op zoek? Let er dan op dat je een goedje kiest dat alleen (echt alleen) voor je gezicht geschikt is. Behandel je tere bovenlip daarna met een vette crème, want hij kan nogal gevoelig zijn.
Zo gaat het in z’n werk: Het bleekmiddeltje smeer je op de ongewenste haartjes en laat je even intrekken (de precieze tijd staat op de verpakking). Na deze tijd veeg je een beetje van het spul weg om te checken of het heeft gewerkt. Laat het als het nodig is nog even zitten en haal het daarna weg met wat lauwwarm water en een doekje.
Wanneer komen de haartjes terug? Na ongeveer twee weken.
Tip: Test het bleekmiddeltje eerst op wat armhaartjes om te zien of je een allergische reactie erop krijgt.
 
Waxen
Een andere methode is om de boel daarboven te laten waxen. Je kunt het zelf doen, bij de drogist hebben ze allerlei (kant-en-klare) waxstrips, maar je kunt het ook door de schoonheidsspecialiste laten doen.
 
Het voordeel van de schoonheidsspecialiste is dat ze professioneel te werk gaat en je huid goed voor- en nabehandelt. Het mag misschien in sommige gevallen wat kosten, maar dan heb je wel wat. Of, uhm, juist niet. Het enige nadeel is dat je haartjes lang genoeg moeten zijn om te kunnen waxen.
Zo gaat het in z’n werk: De kant-en-klare waxstrips kun je gelijk gebruiken en met wat warm water op je bovenlip plakken. Gebruik je losse wax en strips, let er dan goed op dat je genoeg wax gebruikt. Je wilt niet voor niks gaan lopen trekken.
Wanneer komen de haartjes terug? Dat is afhankelijk van hoe snel je haar groeit, maar je kunt pas weer opnieuw waxen als je haartjes minimaal 2 millimeter lang zijn.
Tip: Stoom je gezicht voordat je zelf gaat waxen. Door de warmte springen je poriën open wat het waxen makkelijker maakt.
 

Laseren
De duurste behandeling is waarschijnlijk het laten laseren van je bovenliphaartjes. De kosten wegen dan wel weer op tegen het resultaat, want na een paar sessies ben je compleet haarloos en is de kans groot dat de haartjes ook daarna echt niet meer terugkomen.
 
In sommige gevallen gebeurt dit wel, en dan moet je alsnog een paar keer per jaar langs de kliniek om het opnieuw te laten laseren. De moeite is het (vaak) meer dan waard. Het is niet de snelste methode in dit rijtje, maar op de lange termijn zul je er plezier van hebben.
Zo gaat het in z’n werk: De specialist vernietigt de wortel van de haar door middel van de laser. En het effect is het grootst bij vrouwen met een bleke huid en donkere haartjes.
Wanneer komen de haartjes terug? Nooit, als het goed is.
Tip: Het laten laseren van je haartjes kan nogal pijnlijk zijn. Dat is afhankelijk van je pijngrens, maar de ene laserbehandeling is de andere niet, dus laat je goed informeren over de klinieken die dit aanbieden. Lees recensies en vraag folders aan en laat je niet leiden door spotprijsjes.
 
Ontharingscrème
Het nadeel van ontharingscrèmes was altijd de enorme stank. Met de nadruk op was, want tegenwoordig bestaan er genoeg crèmes die lekker ruiken en goed werken.

Nog een voordeel is het feit dat deze methode helemaal pijnloos is. Ideaal voor vrouwen met een lage pijngrens.
Zo gaat het in z’n werk: Het principe is hetzelfde als het ontharen van je benen met ontharingscrème. Je smeert het goedje erop, laat het intrekken en wast het er daarna af.
Wanneer komen de haartjes terug? Redelijk snel. Na een paar dagen is het wel weer nodig om te doen.
Tip: Let er goed op dat je de ontharingscrème niet te lang laat zitten. Je huid boven je lip is erg gevoelig en kan snel geïrriteerd raken!

Epileren
Met grootmoeders pincet ruk jij die ongewenste haartjes er binnen no time uit. Je moet er wel de ballen voor hebben, want de pijn is groot. Het voordeel is wel dat je sommige haartjes met wortel en al eruit trekt, waardoor de kans groot is dat ze niet terugkomen of in ieder geval langer wegblijven.
Zo gaat het in z’n werk: Met een ontsmet pincet (steek hem even in een vlam of ontsmet hem met alcohol) kun je de haartjes er heel gemakkelijk uit trekken. Maak je gezicht ook bij deze methode warm met stoom of een hete douche zodat je poriën open gaan staan. Enne, houd een warm washandje bij de hand om tussendoor de huid te ‘sussen’.
Wanneer komen de haartjes terug? Na twee weken is het wel weer tijd.
Tip: Gebruik een springveer. Deze zijn echt overal te koop en het maakt het epileren een stuk makkelijker.
 
Welke methode lijkt jou het fijnst?