Op oogschaduw-safari met Clinique

Gezicht door Vrouwen redactie

Eind augustus bracht Clinique een nieuwe oogschaduwlijn op de markt. De hoogste tijd om deze te testen. Aan Vrouwen.nl’s Mariëlle de eer om haar oogleden de test te laten ondergaan.


De kleurenreeks van oogschaduw All About Shadow bestaat uit één tint (de Single), een combinatie van twee tinten (de Duo) en een klein palet van vier tinten, waarmee te gekke combinaties mogelijk zijn (de Quat). De laatste variant verscheen op de redactie. Omdat Mariëlle groene ogen heeft, dacht ze dat haar ogen met een groene tint oogschaduw het beste tot hun recht zouden komen. Daarom koos ze voor het oogschaduwpalet in te kleur On Safari. Klinkt al spannend, toch?



Dankzij de instructies die op de spiegel en het palet staan weergegeven is de oogschaduw super makkelijk aan te brengen. Er kan echt niks verkeerd gaan zo lang de stappen precies opgevolgd worden.



Stap 1: Het ooglid wordt ingekleurd met oogschaduw nummertje 1 op de aangewezen plek voor dit poeder: onder de wenkbrauw en boven de arcadeboog, tot aan de binnenste ooghoek.
Stap 2: De op één na donkerste kleur wordt aangezet vanaf de buitenste zijde van het ooglid, steeds vager wordend richting het midden van het ooglid, precies zoals de afbeelding vertelt.
Stap 3: De rest van het ooglid wordt ingekleurd met de op één na lichtste kleur, de kleur die wordt aangegeven met nummer 3.
Stap 4: De donkerste en daarmee de laatste keur wordt net tegen de wimperrand aangebracht. Bij de binnenste ooghoek begint het met een dun lijntje van deze kleur, die steeds breder wordt naar mate de buitenste ooghoek wordt benaderd.



Zelfs de bijgeleverde aanbreng applicaties zijn genummerd, zodat het juiste penseeltje voor de juiste make-up kleur gebruikt wordt. Heel handig.



Toch gebruikte Mariëlle liever haar eigen penseeltjes, waarmee ze toch het beste overweg kan. Een penseel met een ronde bovenkant om de eerste drie tinten oogschaduw mee aan te brengen en een plat penseel om het donkere lijntje met oogschaduw voor stap 4 te tekenen.



Je kunt als je wil ook nog een lijntje boven je oog tekenen met Quickliner for Eyes Intense om de boel strak te trekken. Mariëlle hield het bij de oogschaduw, dat vond ze bij haar eigen gezicht beter staan.


Toch is het wel de moeite waard om te noemen: de Quickliner for Eyes Intense is heel fijn om, als je alleen oogpotlood gebruikt, een extra dimensie aan je oogmake-up te geven. Met het sponsje aan de achterkant kun je de lijn faden, waardoor je met één streep toch een soort smoky eye effect kunt creëren. Ideaal voor als je spontaan een feestje hebt en geen tijd hebt voor ingewikkelde make-up tools.



All About Shadow Quad is verkrijgbaar voor €38,00 en Quickliner for Eyes Intense is verkrijgbaar voor €21,00 bij alle Clinique-verkooppunten en op clinique.nl.