Grootste beauty blunders

Gezicht door Vrouwen redactie

In al die jaren van experimenteren met make-up hebben we allemaal wel eens wat dingen geprobeerd die achteraf toch niet helemaal top bleken te zijn… Tegenwoordig weten we in principe wel dat onze foundation niet drie tinten donkerder hoort te zijn dan onze huid en dat die kleur oogschaduw die we stiekem een beetje apart vinden, dat waarschijnlijk ook is… Toch zijn er nog zat dingen die we stiekem nog wel eens willen vergeten. Daarom hier een aantal beauty blunders waar je misschien iets minder snel aan zou denken.

1. Je lippen voller proberen te laten lijken met lippotlood
Je hebt vast wel eens van het trucje gehoord en waarschijnlijk heb je het zelfs wel eens geprobeerd. Maar met deze beautytruc gaat het heel erg snel mis. Wil je dit toch echt heel erg graag proberen, zorg dan voor een lippotlood in exact dezelfde kleur als je lippen. Omlijn je lippen hiermee en vul ze daarna ook helemaal in, alvorens je met lipgloss of lipstick verder gaat. Op deze manier zien je lippen er niet heel vreemd uit wanneer je lipstick aan het vervagen is.


2. Losgaan met kleur op je ogen
We snappen het, kleur is mooi, regenbogen zijn fijn. Maar doe toch maar gewoon nooit meer dan drie verschillende kleuren tegelijkertijd op je ogen. Drie verschillende tinten op je oog – licht aan de binnenkant, medium in het midden en donkerder aan de buitenkant – kan nog net, maar ga niet te ver.


3. Alles in de schijnwerpers zetten
Felrode lipstick, heftige smoky eye en extreme appelwangetjes blush. Apart van elkaar is het allemaal heel erg leuk, maar gecombineerd lijk je meer op een clown. Kies er één en bewaar de rest voor morgen.


4. Verkeerde kleur foundation
Het aller- aller- allerbelangrijkste wat betreft make-up is toch wel de goede kleur foundation. Zorg dat je je niet schuldig maakt aan een tan line tussen je hals en kaak!


5. Vreemde wenkbrauwen
Zodra we een pincet in ons handen gedrukt krijgen gaan we soms vreemde dingen doen. Dit kan resulteren in te smalle wenkbrauwen, vormeloze wenkbrauwen of zelfs ongelijke wenkbrauwen. Epileer rustig, haartje voor haartje. Als je jezelf echt niet vertrouwt kun je hiervoor het beste een bezoekje brengen aan de schoonheidsspecialist.


6. Téveel van wat dan ook
Te is nooit goed, dus maak je niet schuldig aan teveel make-up, teveel zonnebank uurtjes, te witte tanden of te van wat dan ook. Houd het natuurlijk!


Bron, bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron