Zweet jij je foundation eraf in de zomer? Met deze tips is dat verleden tijd

Gezicht door Jeanine

Een dagje weg, drankjes op het terras of gewoon even genieten van de warmte. Dat zomerse zonnetje is heel prettig, maar als je met een full face naar buiten gaat, glijdt de foundation al gauw van je gezicht af. Wil jij je ook gewoon kunnen opdoffen in de zomer? Met deze tips voorkom je dat je je make-up er spontaan af zweet.

foundation zweten zomer

Lees ook: Brow-tastic: Dit zijn de grappigste wenkbrauwtrends door de jaren heen

Begin bij de basis

Het begint allemaal bij de basis. Was je gezicht en doe eerst je skincare routine. Wacht tot alles goed is ingetrokken voordat je je make-up aanbrengt, anders zullen de producten in elkaar overvloeien. Breng vervolgens een goede, lichte primer aan. Dat is key als je wilt dat je foundation goed blijft zitten. Zoek er wel eentje uit die goed bij jouw huidtype past. Primers voor de vette huid verschillen van primers voor een droge huid.

Foundation

Is je primer opgedroogd? Dan is het tijd voor foundation. Als het even kan, ga dan voor waterproof in je hele make-up routine. Mascara, foundation: alles. Gebruik dus een waterproof foundation (het liefst niet op olie-basis). Less is more in dit geval, dus gebruik niet te veel. Ben je van plan om een zonnebril op te doen? Vermijd dan vooral je neus. Breng de foundation alleen aan op de huid daaromheen en gebruik je kwast of spons om het te blenden. Zo voorkom je die irritante creases en vegen op je neus.

Finishing touch

Is je make-up helemaal klaar? Gebruik dan een transparant poeder om je gezicht mee af te werken. Een matterende variant is nog beter, om te voorkomen dat je gaat glimmen. Met het poeder zet je je foundation ‘vast’. Gebruik tenslotte nog een setting spray om het helemaal af te maken. Zo ga jij zweetproof de zomer in!

Lees ook: Waarom je retinol moet toevoegen aan je beauty-routine