Deze TikTok-hack met een komkommer schijnt dus écht goed te zijn voor je huid

Gezicht door Jeanine

Het is een oud trucje: schijfjes komkommer op je ogen leggen als ze een beetje puffy of droog aan voelen. Een komkommer zit vol water, dus hydrateren doet het zeker. Volgens TikTok kan je huid nog veel meer profiteren van die komkommer. Deze hack schijnt nog te werken ook!

Komkomer hack_

Lees ook: Wat is skin fasting en waarom doen steeds meer vrouwen dit?

Bevroren komkommer

We weten inmiddels dat komkommer goed is voor je huid, maar deze truc kenden wij nog niet. Het zou namelijk heel goed zijn voor je huid om met een bevroren komkommer je gezicht te masseren. De komkommer zou hydrateren, donkere kringen en wallen tegengaan én kalmeert de geïrriteerde huid. Het gevolg: een frisse, glowy look en een blij huidje!

Hoe dan?

Het is dus echt heel simpel. Snijd een stukje van de komkommer af en leg ‘m in de vriezer tot hij helemaal bevroren is. Haal een of twee keer per dag de komkommer eruit, wikkel een theedoek eromheen zodat je ‘m vast kunt houden en wrijf de groente in cirkels over je huid. Klaar? Snijd dan een schijfje eraf, zodat je de volgende keer weer fris begint.

@marrrlss

best thing I’ve ever done for my skin. RUN don’t walk #frozencucumberhack #skincareroutine

♬ original sound - Marlo Rodrigue

Effectief

Al meerdere TikTokkers gingen je voor en vrijwel iedereen is lyrisch erover. Wat blijkt: het kan dus echt werken. Volgens een dermatoloog helpt de vitamine K tegen donkere kringen, terwijl de komkommer zelf ook helpt tegen irritaties. Een goedkopere skincare hack kun je haast niet krijgen!

@emmafreece

Day 4 of icing my face with a frozen cucumber! Still loving it @alexaraeloebel 🥒 #skincareupdate #skinhack #cucumber #obsessed #skin

♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber
Beeld: iStock

Lees ook: Zo krijg je op een natuurlijke manier langere wimpers