Beginnen met skincare? Deze olie past bij jouw huid

Gezicht door Zara

Is skincare nog nieuw voor jou of wil je graag beginnen met gezichtsolie? Dan is het belangrijk om te kijken naar je huidtype en wat jouw huid nodig heeft. Elke olie heeft een voedende en hydraterende werking, dus kijk vooral naar de extra voordelen, mits je die nodig hebt. Wij zetten een paar oliën voor je op een rijtje.

Jojobaolie

Eén van de populairste oliën in de huidverzorging is jojobaolie, en dat komt omdat deze olie bekend staat om het verzorgen van een vette of droge huid met textuur, puistjes en mee-eters. Dit is een goede olie om te overwegen als je huid beschadigd is, vanwege de vitamine E en B. Mocht je dus last hebben van rode vlekken, puistjes of eczeem, dan houdt jojobaolie jouw gezicht weer rustig.

Arganolie

Ben je op zoek naar een olie voor dagelijks gebruik, om je huid soepeler en elastisch te maken? Dan is arganolie een goede optie voor jou. Deze olie helpt ook bij huidveroudering zoals rimpels en is ook geschikt voor een gevoelige huid.

Ook leuk: deze olie kun je ook voor je (doffe) haar gebruiken om gezonder te maken. Mensen gebruiken het ook regelmatig als haarmasker. Zorg er dan wel voor dat je een pure arganolie inslaat (zonder andere toegevoegde ingrediënten).

Castorolie 

Nog een populaire olie voor de huidverzorging is castorolie. Deze olie werkt hydraterend voor de droge/gevoelige huid en werkt ook voor rimpels, littekens, schilfers, eczeem en ontstekingen. Een echte alleskunner dus. Ook mooi meegenomen: castorolie beschermt je huid voor UV-straling.

Lees ook: Waarom je élke dag SPF moet gebruiken, zelfs zonder zon

Tea tree olie 

Het echte wondermiddel dat niet kan ontbreken in deze lijst, is tea tree olie. Voor de huid helpt deze olie bij wondjes, overtollig olie en onzuiverheden als puistjes en acne. Maar deze olie is ontzettend breed inzetbaar, het is in te zetten voor: haarverzorging, lipblaasjes en schimmelinfecties zoals kalknagel.

Het is belangrijk dat je de juiste olie kiest die matcht met jouw huidtype en wensen, maar vergeet niet om op te letten dat een olie niet te sterk geconcentreerd is voor je huid. Laat je vooral adviseren door een huidexpert bij je aankoop voor advies op maat. Wij wensen je in ieder geval veel succes met je nieuwe skincare.