Shaunna (24): “Na mijn fillerbehandeling kreeg ik geen lucht en dacht ik dat ik doodging”

Gezicht door Zita

Tegenwoordig ondergaan steeds meer mensen een fillerbehandeling. De één laat er wat millimeters bijspuiten, de ander laat ze toch liever oplossen. Shaunna (24) koos liever voor het tweede, maar ondanks dat ze dacht dat ze van haar dikke lippen af zou zijn, gebeurde het tegenovergestelde. Ze kreeg een extreme reactie van de oplossing voor fillers, waardoor ze geen lucht meer kreeg en het gevoel had dat ze doodging.

Fillerbehandeling

Shauna Harris had al meerdere malen haar lippen op laten spuiten. Toch vond ze het resultaat op den duur toch niet meer mooi, dus besloot ze om de lipfillers op te laten lossen. Toen ze naar haar behandeling ging en de oplossing werd ingespoten, kreeg ze niet veel later een hele heftige reactie. Haar lippen werden in plaats van kleiner juist twee keer zo dik en groot. Hoe dit kwam? Ze was kennelijk allergisch voor de vloeistof die in haar lippen werd gespoten. Haar lippen werden niet alleen groter als reactie, maar er ontstond ook netelroos in haar gezicht. Wat een nachtmerrie!

Lees ook: Lippen opspuiten: hoe gevaarlijk is het eigenlijk?

“Ik snakte naar adem”

Voor Shaunna was deze allergische reactie bijna fataal. “Ik dacht echt dat ik doodging. Mijn keel zette op en kreeg geen lucht. Ik snakte naar adem.” In verschillende foto’s en video’s zien we dan ook dat Shaunna een onherkenbaar gezicht heeft in vergelijking met hoe zij er eerst uitzag. Ze moest dan ook met spoed naar de eerste hulp om een adrenaline pompje te krijgen tegen de allergische reactie. Tijdens de rit naar het ziekenhuis, dacht Shaunna dat ze de eindstreep niet zou halen.

De tekst gaat door onder de video

@msvdikwvdindkd8

De behandelaar zag geen kwaad

Zoals we al meldden, was het niet de eerste keer dat Shaunna iets aan haar liepen liet doen. Toen ze 18 en 22 was, had ze wel eens 1ml fillers in haar lippen laten spuiten. Deze lipfillers waren verplaatst, dus ze wilde het graag laten oplossen. Toen de oplossing in haar lippen werd gespoten, voelde ze vrijwel direct dat er iets niet klopte. De behandelaar zei hierover dat het volkomen normaal was dat haar lippen wat dikker werden. Op het moment dat ze de netelroos bij haar ogen zag, wist ze: dit is foute boel. Binnen tien minuten zwol haar hele gezicht op en was ze onherkenbaar.

Goed genezen

Eenmaal aangekomen op de eerste hulp, werd ze direct geholpen. Nadat Shaunna de adrenaline pomp had gekregen, voelde ze haar luchtwegen weer openen en kon ze weer ademen. Haar gezicht was nog enkele dagen gezwollen en ze was bang dat het niet weg zou trekken. Ze verliet dan ook drie dagen haar huis niet. De artsen zeiden dat ze allergisch was voor hyaluronidase; het stofje dat hyaluronzuur juist afbreekt.

Shaunna had nooit verwacht dat dit haar zou overkomen, omdat ze ook nooit een reactie op de ‘normale’ fillers had gehad. “Mijn leven op het spel zetten, is het absoluut niet waard.” Ze adviseert dan ook aan anderen: als er een mogelijkheid is om te testen op een allergie voor zo’n soort behandeling, doe dat dat, dan weet je in ieder geval dat het niet misgaat.