Kerry (35): ‘Mijn lipfillers bleek goedkope babyolie te zijn’

Beauty door Ze.nl

Vies van plastische chirurgie was ze nooit: de 35-jarige Kerry uit het Britse Essex onderging eerder al eens een borstvergroting, een neuscorrectie en botox- en fillerbehandelingen. Totdat het gruwelijk mis ging met lipfillers. “Toen de dokter mijn lippen leegzoog bleek de filler vermengd te zijn met babyolie.”

Vieze kliniek

Kerry Miles is wat je noemt een opvallende verschijning. Het blonde model spiegelt zich al jaren graag aan de schoonheidsidealen van een Barbie en had daar de nodige operaties voor nodig. Je zou denken dat een ervaren cosmetisch patiënt haar vaste adresjes wel heeft, toch ging het bij de Britse finaal mis. Voor de behandeling, die haar lippen zouden moeten opvullen, koos de blonde voor een kliniek met relatief goede recensies. “Toch had ik mijn twijfels toen ik er binnen kwam. Ik vond het niet superschoon en er liep zelfs een hond rond,” zo vertelt ze aan The Daily Mail. Toch besloot ze de behandeling wel door te zetten en betaalde 250 pond. Na een half uurtje stond ze weer buiten.

Rauw vlees

“Vanaf toen ging het snel mis. Ik voelde mijn lippen branden en er kwamen velletjes op. Dat werd de dagen daarop niet minder en toen ik contact opnam met de kliniek zei de dame me dat ik waarschijnlijk niet genoeg water dronk. Ik moest rust nemen en mijn lippen masseren om ze in de juiste vorm te krijgen. Wekenlang was ik aan huis gekluisterd door de aanhoudende pijn. Mijn lippen leken net twee stukken rauw vlees.”

Babyolie

Na de pijnlijke weken besloot de moeder van één haar dokter te bellen om de fillers te laten verwijderen. “Wat ik toen hoorde geloofde ik bijna niet. De fillers in mijn lippen bleken gemixt met een goedkope huis- tuin- en keuken-babyolie. Dat verklaarde ook de bobbeltjes onder mijn lip: doordat het een mix van verschillende substanties was zag het er niet natuurlijk uit. Ik had haar nooit moeten vertrouwen met mijn gezicht. Toch weerhoudt het Kerry er niet van nog steeds haar lippen te laten doen. “Ik vind het leuk om mijn lichaam steeds te verbeteren en om mijn gezicht er jong uit te laten zien. Ik zou het dan ook niet afraden om fillers te nemen, maar doe het wel bij een goede kliniek. Ik hoop dat anderen kunnen leren van mijn fouten.”

Lees ook: Frankies haar is bijna 2 meter lang: 'Ik was het al 20 jaar niet meer'

Bron: Daily Mail, beeld: iStock