Beauty / Haar
Haar

Frankies haar is bijna 2 meter lang: 'Ik was het al 20 jaar niet meer'

Droom je van eindeloze haren, maar zie je op tegen uren klitten uitkammen en tientallen euro's uitgeven aan haarproducten? Think again! Als het aan de Britse Frankie (32) ligt is lang haar lekker low maintenance. Zij kan het weten, zij rockt lokken van maar liefst 183 centimeter. 

rapunzel

Lees ook: 5 x guacamole dips met een twist voor de perfecte Mexicaanse avond

Niet wassen

Het onderhouden kost haar bijna geen tijd. Het enige wat ze doet om haar kapsel te verzorgen is kammen. Dat duurt maar een halfuurtje en het hoeft niet eens elke dag. Haar haren wassen doet ze als niet meer vanaf haar dertiende. "Mijn haar viel toen al tot mijn middel. Het was al heel zwaar en dik", vertelt ze in een interview. " Het wassen vond ik vreselijk, het was heel lastig om alle shampoo uit te spoelen en het opdrogen duurde eeuwen. Een vriendin van mijn moeder kwam met het idee om te stoppen met haren wassen. Ik dacht: ik probeer het gewoon. De eerste maanden was mijn kapsel heel vet en mijn hoofdhuid jeukte een beetje."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@theregencytownhouse #regencystyle

Een bericht gedeeld door Francesca Cluney (@floorlengthfrankie) op

Zeermeermin

Als klein meisje droomde ze al van lange haren als de zeemeerminnen uit fantasieverhalen. "Mijn moeder had prachtige kunstboeken en ik voelde me sterk aangetrokken tot de plaatjes van de kunstperiode waar vrouwen lange, golvende lokken hadden", aldus Frankie. Toen ze zes jaar was besloot ze haar haren te laten groeien en op 18-jarige leeftijd stopte helemaal met knipbeurten.

Meestal draagt ze haar in één of twee vlechten. Als ze het op wil steken, heeft ze dikke breinaalden nodig om de boel in een knot te houden.

Lees ook: Loterijwinnares Jane (23) looft 60.000 pond per jaar uit aan haar prins op het witte paard