5 x guacamole dips met een twist voor de perfecte Mexicaanse avond

Eten door Commerciële Redactie Ze.nl

¡Ay, caramba! Eén van de lekkerste keukens is toch wel de Mexicaanse, als je het ons vraagt. De mix van fris, pittig en smaakvol zorgt ervoor dat we Mexicaans eten kunnen blíjven eten. Daarom is een Mexicaanse avond organiseren een méga goed plan, inclusief bijbehorende muziek, vrienden, hapjes én recepten natuurlijk. Met die laatste helpen we je graag een handje. Een ‘gewone’ guacamole is al heerlijk natuurlijk, maar met deze bijzondere guacamole dips steel je de show en haal je namelijk Mexico City naar jouw huiskamer!

De basis

Voordat je een bijzondere guacamole dip met een twist gaat maken, is het handig om de basis van een goede guacamole te weten. Haal dus sowieso avocado’s, limoen, een rode ui, knoflook, cherrytomaatjes, koriander, peper en zout in huis. Hou ongeveer de volgende verhouding aan (maar kijk vooral wat je zelf lekker vindt):

2 rijpe avocado’s
5 cherrytomaatjes of 1 trostomaat
1 teen knoflook
15 gram koriander
Halve rode ui
Sap van een halve limoen
Peper en zout naar smaak

1. Tropische guacamole

Is het lekker weer buiten? Maak dan deze zonnige dip en waan je in de tropen! Hak wat ananas en mango en doe er ook wat jalapeñopepertjes bij. Sweet en spicy! 

2. Pittige appel guacamole

Guacamole met fruit is sowieso al een heerlijke en verrassende combinatie, maar met een half groen appeltje in stukjes erdoorheen krijg je ook nog eens een goede bite. Doe er ook een beetje jalapeñopepers bij om de boel wat pittiger te maken. 

3. Pittige cheddar guacamole

Deze is voor de grote eters, want hij vult ontzettend! Doe wat cheddar kaas, kidneybonen, tomaat en een bosuitje door de guacamole: smullen maar!

4. Fajita guacamole

Hoe Mexicaans wil je het hebben? Dit heerlijke recept bevat naast de basisingrediënten van guacamole ook rode en groene pepers, limoen en geitenkaas. 

5. Jalapeño en perzik

Snij een rode ui, een perzik, een jalapeñopeper en koriander om deze heerlijke zoetpittige dip te maken.

Haal Mexico in huis met Lay’s Sensations Streetmix Mexico City!

Om de avond helemaal compleet te maken mag een lekkere notenmix niet ontbreken. Met Lay’s Sensations Streetmix blijf je helemaal in thema. De notenmix, die verkrijgbaar is in de smaken Mumbai en Mexico City, is geïnspireerd op de smaken van deze twee wereldsteden. Wij hebben ze al geprobeerd en echt: het is een feestje voor je smaakpapillen en past door z'n goede bite en pittige smaak perfect bij een Mexicaanse avond! Wij zeggen: proberen dus! 

Lees ook: Raar maar waar: dit is waarom je je komkommer moet pletten voordat je 'm eet