Gek op avocado en taart? Dan is deze avocado limoencheesecake iets voor jou

Eten door Sabine

Kan jij maar niet genoeg krijgen van avocado’s? Dan hebben we een recept voor je dat je eens moet proberen: avocado limoencheesecake. Nee, er is niets misleidend aan de naam. Het gaat hier namelijk echt om een cheesecake met avocado en limoen.

Avocado limoencheesecake 

Vorige week kwamen we al met chocoladehummus op de proppen, maar nu is er nog een gerecht waarin een ingrediënt zit dat je in eerste instantie niet snel zou toevoegen aan je cheescake: avocado. Het leuke aan deze cheesecake is dat het nog makkelijk te maken is ook.

Dit heb je nodig voor de bodem:

- 10 digestieve koekjes
- 65 gram suiker
- 6 eetlepels gesmolten boter
- Een snufje zout

Dit heb je nodig voor de vulling

- 400 gram roomkaas
- 2 rijpe avocado’s, gepeld en zonder pit
- 85 gram suiker
- Snufje zout
- 200 milliliter slagroom
- 50 milliliter limoensap
- Schaafsel van 1 limoen
- Limoenpartjes (ter garnering)

Zo maak je de korst:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een taartvorm met bakpapier.

Verkruimel de digestieve koekjes met een staafmixer en meng dit daarna in een kom met de gesmolten boter, suiker en de zout. Druk de koekjesmix in je bakvorm en zet dit daarna voor ongeveer 10 minuten in de oven. Laat dit daarna op kamertemperatuur komen.

Zo maak je de vulling

Klop in een grote kom de roomkaas, suiker en zout tot het een fluffy mengsel is geworden. Voeg daarna de avocado’s toe en klop dit tot het een egaal mengsel is.

Voeg de slagroom, limoensap en een gedeelte van het limoenschaafsel toe en klop tot het mengsel meer volume krijgt. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

Hierna kun je het beslag in je taartvorm gieten, bovenop de korst. Laat je taart minstens 4 uur koelen in de koelkast. Voordat je de taart serveert, kun je het resterende limoenschaafsel en de limoenpatjes op de taart deponeren.