Dit budget recept voor deze heerlijke vegetarische pasta moet je proberen

Eten door Romy

Ben jij een echte Italiaanse eter, fan van pasta, maar ook vegetarisch? Wij hebben een heerlijk recept gevonden wat ook nog eens goed is voor je portemonnee! Yum!

 

Budget recept voor vegetarische pasta (4 personen)

Het recept komt van Selina Food:

  • 500 orecchiette pasta
  • 2 aubergines
  • 500 gram Roma tomaatjes
  • 100 gram pijnboompitten
  • 2 burrata
  • 40 gram basilicum
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 tl zout
  • 1 sjallotje

Bereiding van de heerlijke pasta

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik wat gaatjes in de aubergine en snijd door de helft. Bestrijk met olijfolie en doe in de oven voor 40 min. draai halverwege om. Je kunt de aubergine ook in plakjes snijden en dan in de oven doen.

2. Bak het sjallotje in een pan. Snijd de tomaatjes door de helft en doe in een pan. Voeg de basilicum, suiker, azijn en tomatenpuree toe. Laat het 5 minuten sudderen.

3. Voeg de kruiden toe en mix goed.

4. Haal de aubergine uit de oven. Je kunt ervoor kiezen om het buitenste vel eraf te halen, of het er op te laten zitten.

5. Voeg de aubergine toe aan de saus.

6. Kook ondertussen de pasta in wat water met zout. Wanneer deze klaar is houd je 1 glas pasta water apart. Deze voeg je toe aan de saus.

7. Voeg ook de pasta toe aan de saus.

8. Maak af met burrata, basilicum en pijnboompitten.

Smakelijk! We hebben hieronder nog de uitlegvideo geplaatst.

@selliefood Piejinbompidden ✨🫶🏼 #food #dinner #pasta ♬ Simply The Best by Billianne - Billianne