Koken met? sperma?!

Eten door Madelon
Het begrip 'Koken met Sterren' kennen we sinds de jaren ?90 wel, waarschijnlijk is dat de reden dat een Amerikaanse amateurkok nu wel iets heel anders ludieks heeft bedacht: koken met sperma. Lezen we dat goed?!

Ja, dat lezen we goed. En nee, het is geen grap. Er bestaat daadwerkelijk een kookboek dat zich volledig richt op recepten met sperma erin. En ja, sperma als in het witte, plakkerige goedje. Auteur Paul Photenbauwer (38) is wel creatief, dat moeten we hem nageven ? we zien dit Rudolph van Veen nog niet zo snel doen? Of zou Paul dit - letterlijk?! - met de paplepel ingegoten zijn?!



En dit is ?m dan, de bestseller die ons allen aanmoedigt om sperma voor een ander doeleind te gebruiken dan voortplanting. In Natural Harvest staan, verspreid over 61 bladzijdes, 25 heerlijke recepten op basis van sperma. Dat sperma daadwerkelijk een toevoeging is aan je gerecht, daar is Paul van overtuigd: hij noemt het een ?complexe, doch hoogst dynamische smaakmaker?. Weer eens wat anders dan Maggi?

Lees ook de flaptekst van het boek:

?Net als een fijne wijn en goede kazen is de smaak van sperma erg complex en dynamisch. Ondanks deze onmiskenbare voordelen, blijft sperma echter lelijk verwaarloosd als ingrediënt. Met mijn boek hoop ik daar verandering in te brengen. Wie initiële walging of twijfel overwint, zal uiteindelijk verbaasd zijn over de rijke, gastronomische waarde.?

En een aantal recepten:

  • Almost White Russian
  • Irish Coffee with Extra Cream
  • Man Made Oysters
  • Tuna Sashimi with Homemade Dipping Sauce
  • Noodles with Special Spicy Sauce
  • Hollandaise Sauce
  • Cream Eclair
  • Chocolate Truffles with White Center

Dat het boek populair is blijkt uit het feit dat het inmiddels aan zijn tweede druk toe is. Op internet laten mensen in reacties weten ook erg blij te zijn met het creatieve brein van Paul. Eén iemand wil het recept voor sushi graag eens uitproberen, iemand anders heeft koekjes gebakken en zo 400 dollar opgehaald voor de kerk. Klanten konden maar geen genoeg krijgen van de speciale roomkaaskoekjes? Daar moesten wij wel even van slikken.



Om jullie wellicht ook enthousiast te maken over dit opmerkelijke ingrediënt, hierbij één van de recepten met sperma. Gevulde flensjes!

Wat heb je nodig?
Voor de flensjes:

  • 3 eieren
  • 1 kop bloem
  • 1 kop melk
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 soeplepels gesmolten boter
  • 0,5 kop cottage cheese
Voor de vulling:
  • 2 soeplepels sperma
  • 1/3 kop gesmolten boter
  • 0,25 kop poedersuiker
Hoe maak je het?

Mix alle ingrediënten voor de flensjes in een blender tot een zachte massa. Smelt een stuk boter in een koekenpan. Bak vervolgens de flensjes zo dun mogelijk en zorg dat ze aan beide kanten bruin zijn.

Meng de poedersuiker en de gesmolten boter tot een homogene massa. Meng hier voorzichtig de cottage cheese en het sperma door. Lepel de vulling in de flensjes, rol ze op en serveer ze meteen. Eet smakelijk!



Streekproducten zijn tegenwoordig hipper dan hip en sperma past daar qua versheid uitstekend tussen... Toch vinden wij dit boek maar een raar verzinsel. Ook vragen we ons sterk af hoe meneer Photenbauwer op het idéé is gekomen om zijn eigen kwakje in het beslag te kwakken en als spermapannenkoek te nuttigen?! Met of zonder stroop?

Natural Harvest (in het Nederlands Een Natuurlijke Oogst) is voorlopig alleen nog te koop via een Amerikaanse webshop en in Nederland in de Rotterdamse kookboekenwinkel Het Kookpunt. Via internet kost het boek ? 20,64. Veel kookplezier! Als je het trekt dan?

Koken met sperma ? zou jij het ooit proberen?