Vier op de vijf vrouwen wast zich niet elke dag

Beauty door Rosanne
We hebben ons er allemaal weleens schuldig aan gemaakt: na een avond uit niet onze tanden poetsen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen echte ransapen zijn. 80% wast zich niet elke dag. En dit is nog niet eens het ergste. 

De douche is onze grootste vriend en grootste vijand. Wanneer we moeten douchen willen we er niet onder, wanneer we eronder staan, willen we er niet uit. Als je al moe bent en toch al weinig slaap kunt pakken, is het super verleidelijk om die dagelijkse schrobbeurt over te slaan. Enne, je bent niet de enige die haar bed boven het bad verkiest.


Drie dagen zonder wassen

Vier van de vijf vrouwen heeft in een onderzoek van Flint + Flint, een Brits bedrijf dat huidproducten maakt, aangegeven zich niet elke dag te wassen. Een derde van de vrouwen ging zelfs zo ver door zich drie dagen niet te wassen. Ze haalden hun make-up er niet af en haalden ook geen doekje over hun gezicht of oksels. Maar het wordt nog ranziger, aangezien één op de acht aangeeft ook hun tanden niet te poetsen voor ze naar bed gaan. GETVER!  

'Moe en weinig tijd'

Na een avondje flink stappen en doorhalen haalt 63% van de ondervraagden haar make-up niet van haar gezicht. Het besparen van kostbare slaaptijd wordt als voornaamste reden gegeven (33%). Zodra we thuis zijn kruipen we meteen in bed, het tandenpoetsen en douchen komen morgen wel. In het onderzoek gaf 92% aan wel op de hoogte te zijn van hoe belangrijk persoonlijke hygiëne is, maar dat ze gewoon te moe zijn. Bijna 90% geeft aan wel hun hygiëne te willen verbeteren als ze maar meer tijd hadden. Leven we in een supersnelle maatschappij waarin geen tijd meer is om te douchen of zijn het gewoon smoesjes? Iets minder dan 60% geeft aan zich voor het slapengaan wel nog even op te frissen met een doekje.   

Superbelangrijk

Het bedrijf Flint + Flint legt in het artikel van The Telegraph uit dat het erg belangrijk is om je elke dag te wassen. “Het is zo belangrijk om je make-up eraf te halen en om je gezicht te hydrateren om het verouderingsproces tegen te gaan. Het overslaan van het wassen in de ochtend is én niet zo fris voor de mensen om je heen én ongezond,” zegt het bedrijf tegen de krant. 

Vind jij het nodig om je elke dag te wassen?