Van nosejob tot botox: Plastische chirurgie trends door de jaren heen

Beauty door Roos

Nu de 'grote lippenkoningin' Kylie Jenner haar lipfillers heeft laten verwijderen is de hele wereld in rep en roer. Betekent dit het einde van het grote lippen tijdperk en hoe moet het nu verder? Toch is het ook voor plastische chirurgietrends een tijd van komen en van gaan. Kijk maar wat we vroeger allemaal massaal aan onszelf wilden verbouwen.

Lees ook: Vergeet de zoektocht naar de perfecte bikini, want de nieuwste trend bestaat uit TAPE

1. Jaren 80 - Jennifers nosejob

In de jaren 80 wilde iedereen eruitzien als Naomi Campbell, Linda Evangelista en Kathleen Turner. Grote borsten, lang haar en eindeloos lange benen waren de trend en het absolute toonbeeld van vrouwelijkheid. Dit was ook het moment dat plastische chirurgie steeds meer terrein won in de beautyscene. 

Populair waren vooral de borstvergroting, facelift en nosejob. Hoewel dat laatste in rap tempo afnam nadat Jennifer Gray (bekend als Baby uit Dirty Dancing) begin jaren 90 haar befaamde neus liet corrigeren. Het bleek het einde van haar carrière, omdat ze onherkenbaar was geworden.

 

Original nose forever. #jennifergray

A post shared by Anula Maiberg (@anulamaiberg) on

2. Jaren 90 - 'twee Pams aub'

In de jaren 90 zag het strand zwart van de meloenen. Dit waren namelijk de gloriedagen van Pamela Anderson en menig vrouw klopte aan bij de plastische chirurg voor twee ronde Pams. Groot, groter, grootst was het motto. En dan het liefst zonder bh in een strak hemdje met spaghettibandjes. Of natuurlijk in een rood badpak, om maar even in Baywatch sferen te blijven. 

 

#pamelaanderson 🔥🎂

A post shared by m.escobar (@escobarm17) on

3. Jaren 00

Na de eeuwwisseling hadden cosmetische artsen hun handen met name vol aan de facelift. Met dank aan nieuwe innovaties konden de oogleden en wenkbrauwen op een zo natuurlijke mogelijke manier gelift worden. Hoewel... natuurlijk was het bij veel mensen al lang niet meer.

Daarbij was dit ook de periode dat het nog steeds razenpopulaire botox werd goedgekeurd werd als anti-rimpel middel. Eerder werd botox al gebruikt om diverse kwaaltjes en spierspasme te bestrijden, maar zodra bekend werd dat je met één spuitje van die vervelende fronsrimpel af kon zijn, stonden telefoons bij plastisch chirurgen roodgloeiend.  

4. Vanaf 2010 - Big Booty trend

Dit decennium staat vooral in het teken van lippen. En dan bedoelen we alle soorten lippen, want naast dikke lipfillers á la Kylie zijn ook schaamlipcorrecties flink in populariteit gestegen. Waar dat vroeger niet eens bestond, is het nu de normaalste zaak van de wereld om je binnenste schaamlippen te laten verkleinen. 

En net als met de lippen (die in je gezicht), geldt ook voor je achterwerk: groot, groter, grootst. Vrouwen kloppen geregeld aan bij cosmetische artsen voor de billen van Kim Kardashian of Nicki Minaj. Zij hebben de ‘Big Booty trend’ groot gemaakt en daardoor zijn bilvergrotingen en billifts nu razend populair, zowel met siliconen als lichaamseigen vet.

Wat betreft de borstpartij zien we ook een verschuiving, namelijk van siliconen naar vergroting met behulp van eigen vet. Borsten mogen wel groter, maar het moet er wel natuurlijk uitzien. Geen Pamela beukers meer dus. Pfieuw, is dat even een opluchting.

 

Getting ready this morning with my new lips from the KKW X MARIO

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Lees ook: 10 rare dingen die ineens doodnormaal worden als je influencer bent