30 jaar Dirty Dancing: je herkent Baby niet meer terug

Celebs door Roos

Precies 30 jaar geleden waren in 1987 alle tienermeisjes jaloers op Baby, die met haar grote krullenbos de sterren van de hemel mocht dansen met Patrick Swayze aan haar zijde. Hoe het actrice Jennifer Grey na haar debuut in de populaire film Dirty Dancing is vergaan lees je hieronder. We kunnen je vast verklappen, die acteercarrière is flink door haar neus geboord.

Publieksfavoriet

Actrice Jennifer Grey brak door met haar rol als Frances ‘Baby’ Houseman in Dirty Dancing. We herkenden haar aan haar woeste krullenbos en karakteristieke neus, waarmee ze alles in huis had voor een glansrijke acteercarriere. Leuk feitje: ze was destijds ook nog verloofd met Johnny Depp. Dus what happened met onze geliefde Baby?

Mislukte neuscorrectie

In 1989 onderging zij een neuscorrectie, die finaal mislukte. Met een tweede operatie werd de schade beperkt, maar sindsdien was de Baby uit Dirty Dancing niet meer terug te herkennen. Naar eigen zeggen was de neuscorrectie ‘de grootste fout uit haar leven’ en de reden dat haar acteercarrière aan haar neus voorbij is gegaan. Ooit zei ze over de operatie: “Ik ging de operatiekamer in als een celebrity en kwam er uit als een onbekende”. Klinkt alsof ze flink bij de neus is genomen.

Lees ook: Wist jij het? Deze beroemdheden drinken geen druppel alcohol

Winnaar Dancing with the Stars

Hierna kreeg Jennifer geen grote rollen meer aangeboden en werd flink met haar neus op de feiten gedrukt. Voor gastrolletjes haalde ze haar neus echter niet op en ze was onder andere te zien in Friends en House. Met het neusje van de zalm, Johnny Depp, is het niets meer geworden en in 2001 trouwde Jennifer met acteur Clark Gregg. Ze kregen een dochter genaamd Stella. Hoewel ze er niet meer uitziet als Baby, ze danst nog wel zoals het meisje in de film, want in 2010 won ze Dancing with the Stars. 

Lees ook: Wow: Zo ziet Eleven uit Stranger Things er in het echt uit