Strakker gezicht zonder fillers? De Gua Sha is je oplossing!

Gezicht door Laura D

Een Gua wattes? Op TikTok is de platte steen helemaal viral aan het gaan. Een Gua Sha is namelijk een eeuwenoud Chinees middel dat wonderen zou moeten doen voor je huid. Het klinkt too good to be true, maar het werkt echt. Dit is hoe je hem moet gebruiken.

gua sha

Lees ook: Zo bereid je je huid voor op de lente

Gua Sha

De steen is vaak gemaakt van rozenkwarts, jade of zwarte obsidiaan. De vorm is plat, en heeft twee uitstekende bultjes. 'Gua Sha’ betekent letterlijk ‘schrapen’. Dat is ook precies wat je ermee moet doen. Door bewegingen in een bepaalde richting te maken, stimuleer je je bloedsomloop. Zo wordt de vernieuwing van huidcellen gestimuleerd. Ook bevordert het de afvoer van vocht onder de huid. Hierdoor krijg je minder snel puistjes, vermindert het rimpels en worden gifstoffen actief afgevoerd. En het is ook nog een heerlijk ontspannende massage voor je huid.

Hoe werkt het?

Om te beginnen is het heel belangrijk dat je de steen niet op je droge huid gebruikt. Zorg dat je altijd een serum op de huid smeert. Zorg ook dat je eerst de lymfeklieren in je hals ‘open’ maakt voordat je begint. Dit is belangrijk, omdat dankzij deze klieren alle gifstoffen die losgemaakt worden goed kunnen worden afgevoerd. Dit doe je door ongeveer tien keer van je sleutelbeen naar je kin te schrapen met de steen.

Bewegingen

Volg onderstaande bewegingen op de gezicht. Gebruik de steen tijdens het schrapen zo plat mogelijk, zodat je geen kans hebt op blauwe plekken. Ga niet de tegengestelde richting in, maar wrijf alles richting de buitenkant van je gezicht. Wacht na elke beweging even voordat je de Gua Sha van de gezicht af haalt en wiggle daar de steen nog even heen en weer. Dat voelt extra ontspannend, én voert de gifstoffen nog beter af. Je huid zal hierdoor strakker worden en je zal het verschil echt in de spiegel zien! Nog een voordeel: ze zijn ook helemaal niet zo duur. Een strak, glimmend velletje wordt dus heel betaalbaar!

gua sha

Tiktok

Ben je een visual learner? Deze TikTok-video legt het gebruik nog nét even anders uit.

@allyoucanface

Here is how to use a ##guasha correctly ✨ ##guashatutorial ##guashafacial ##guashamassage ##allyoucanface

♬ La Vie En Rose - Emily Watts

Waar koop je ‘m?

Eentje bestellen? Hier zijn een paar. Daar zit vast de perfecte voor jou tussen!

Jade

Deze steen heeft een beschermende werking en staat voor geluk, voorspoed en rijkdom. Het is de steen van de eeuwige jeugd. Het helpt met het balanceren van je leven.

gua sha

Rozenkwarts

Dit is de steen van de liefde. Het werkt kalmerend voor je huid en je gemoedstoestand. Het bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.

gua sha

Zwart obsidiaan

Deze steen is een inzichtgevende en reinigende steen. Het helpt je ook met persoonlijke ontwikkeling. Het is ontstaan uit afgekoeld lava.

gua sha

 

Lees ook: Brow-tastic: Dit zijn de grappigste wenkbrauwtrends door de jaren heen