Zo bereid je je huid voor op de lente

Gezicht door Laura

Hello sunshine! De temperaturen lopen flink op, het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Dat kan maar één ding betekenen: de lente komt eraan! Dat vraagt om een voorjaarsschoonmaak, ook voor je beautyroutine. Een nieuw seizoen betekent namelijk nieuwe beautyrituelen.

Wissel je dagcrème

Van donkere, grijze dagen gaan we naar langere dagen (hopelijk) vol zonnestralen. Daar hoort ook een andere crème bij. In de winter is onze huid extra droog en smeren we ons graag in met een rijke, vette crème. In de lente heeft je huid nog steeds hydratatie nodig, maar dan wel van een lichtere crème. Het liefst met SPF natuurlijk! Een crème met zonnefactor beschermt de huid tegen schadelijke gevolgen van UV-straling, zoals huidveroudering. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Bij Trekpleister koop je al een goede dagcrème met SPF vanaf tien euro. Weet je niet zeker welke crème bij jouw huidtype past? De medewerkers van Trekpleister kunnen jou deskundig advies geven.

Water drinken

Je huid hydrateren doe je niet alleen vanaf de buitenkant met een voedende crème, maar ook vanuit de binnenkant. Door elke dag 1,5 tot 2 liter water te drinken, hydrateer je je huid nog beter. Je zult zien dat het een enorm verschil kan maken. Ben je niet zo'n waterdrinker? Een pot thee of water met een smaakje drinkt sneller weg en werkt net zo goed.

Scrubben

Out with the old, in with the new. Neem de tijd om je lichaam een scrubbehandeling te geven. Het verwijdert de dode huidcellen en opgehoopt vuil uit je poriën. Het stimuleert de bloedsomloop en is de ideale prepping voor het scheren. Onze favoriet is de scrub van Therme. Let op: voor je lichaam gebruik je een andere scrub dan voor je gezicht. Heb je puistjes op je gezicht? Dan is een gezichtsscrub niets voor jou: het kan je acne namelijk verergeren. Gebruik liever een exfoliant. Dit doet hetzelfde maar is zachter voor de huid.

via GIPHY

Masker

Naast je dagelijkse huidverzorging is een maskertje een fijn extraatje voor je huid. Aan het begin van de lente kan de huid nog flink droog zijn van de combinatie van het koude weer en droge lucht in huis. Verwen je huid daarom met een hydraterend masker. Heb je last van een onzuivere huid? Probeer dan het kleimasker van Freeman met avocado en havermout. Dit masker zuivert je poriën en verwijdert onzuiverheden en overtollig vet. Je huid voelt weer schoon en zacht aan. Weet je niet zeker welk masker de beste match is met je huid? Vraag ernaar in een Trekpleister filiaal. Er zijn 200 winkels in Nederland, dus altijd eentje bij je in de buurt.

Kleurtje

Het ene moment draag je nog een trui en wollen jas, het andere moment draag je een jurkje en zonnebril op je neus. Dat staat misschien nog wat gek met je bleke winterhuidje. Daar heeft Trekpleister wat op. Gebruik deze zelfbruinende melk dagelijks om een sunkissed glow op te bouwen. De crème is voor zowel je gezicht als lichaam te gebruiken. Zorg dat je je huid van tevoren goed scrubt. Smeer je dan van top tot teen in met de melk. Was na gebruik goed je handen. Enkele uren na het aanbrengen zul je zien dat je huid een natuurlijke bruine teint krijgt. De zelfbruinende melk is verkrijgbaar is één kleur, dus wellicht minder geschikt voor de donkere huidtinten.

Nieuwe make-up

Tijd voor een voorjaarsschoonmaak door je make-upkastje. Make-up heeft namelijk ook een houdbaarheidsdatum. Bijvoorbeeld 3 of 6 maanden na het openen is het niet meer hygiënisch om een product te gebruiken. Vooral bij mascara's is het opletten geblazen, er kunnen namelijk bacteriën in je mascara broeien die je een vervelende ooginfectie kunnen geven. Check dus de houdbaarheidsdatum op de verpakking en schaf op tijd een nieuwe aan! Bij Trekpleister shop je nu de beste mascara's voor een goede prijs! Mocht je een kortingsactie over het hoofd ziet, dan zal een medewerker je er altijd op attenderen. Wel zo klantvriendelijk!

via GIPHY