Vanaf welke leeftijd moet je eigenlijk anti-ageing producten gebruiken?

Gezicht door Roos

Smeren, smeren, smeren. Het wordt er bij veel van ons al met de paplepel ingegoten. Je huid is immers je grootste orgaan waar je lief voor moet zijn. Door veel te smeren blijft je huid langer jong en dat willen we allemaal wel, maar vanaf welke leeftijd is het eigenlijk slim om over te stappen op anti-ageing producten?

Perzikhuidje

De reden dat een kinderhuidje minder verzorging nodig heeft, is omdat jonge huid zich snel vernieuwt, waardoor deze van zichzelf al vol, stevig en soepel is. Dode huidcellen laten gemakkelijk los, waardoor de huid eigenlijk al van zichzelf glanst en straalt. Veel verzorging heeft je perzikhuidje nog niet nodig, behalve natuurlijk beschermende SPF.

Puberteit

Vanaf de puberteit begint de huid te veranderen doordat er hormonen in het lichaam vrijkomen. Er ontstaan puistjes, doordat dode huidcellen zich gaan opstapelen op de huid en poriën daardoor verstopt raken. Dat is een broeinest voor bacteriën die weer vervelende ontstekingen veroorzaken. Vanaf dit moment is het dan ook belangrijk om de huid te gaan reinigen. Tieners met een vette huid gebruiken ook beter een hydraterende crème, dan een vette.

Anti-ageing producten

Maar wanneer begin je dan met het smeren van anti-ageing producten? Vanaf 30 jaar begint de huid tekenen van veroudering te vertonen, dus rond die tijd is het goed voor je huid om met anti-ageing producten te starten. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van het huidtype. Heb je een vettige huid en nog veel last van puistjes? Vermijd de anti-ageing producten dan nog even, want deze zijn vaak wat vettiger van structuur. Wel kun je ’s avonds een oogcrème onder je ogen smeren, want daar is de huid vrij dun en gevoelig voor veroudering. Ook kun je een serum smeren, waarbij je de vettige gebieden vermijdt. Wanneer je geen vette huid hebt kun je anti-ageing crème smeren en 's avonds voor je gaat slapen een dun laagje olie om de huid soepel te houden. 

 

Lees ook: Excuse me? Van deze alledaagse dingen krijg je ook rimpels

Beeld: Unsplash