Oops: Dit moet je nooit meer doen met je sheet-masker

Gezicht door Roos

Je huid is dof, je hebt last van puistjes en je kan wel een opkikkertje gebruiken: er is altijd wel een reden om je huid te verwennen met een huidmaskertje. Sinds kort is het sheet-masker niet meer weg te denken uit onze beautyroutine. Verkrijgbaar in alle kleuren en maten, met dierenprintjes of je favoriete stripfiguren, je kunt ze zo gek niet bedenken. Maar er is één ding dat je nooit met een sheet-masker moet doen...

Lees ook: Zo krijg je de meest gladde benen die je ooit hebt gevoeld

Lekker wegdromen

De razendpopulaire sheet-maksers beloven je huid te hydrateren, kalmeren en de gezonde glow terug te geven aan je afgematte huid na een lange werkdag. Het heerlijke gevoel als je het koude masker op je huid legt, mmm... We dromen al weg bij het idee. En terwijl je wegdroomt, lijkt het verleidelijk om je masker zo lang mogelijk op te houden. Dan is het effect immers maximaal, toch? Nee, fout! Het schijnt dat je masker juist averechts werkt wanneer je 'm te lang ophoudt.. Oops!

Tik tak tik tak

Zorg ervoor dat je je masker niet langer ophoudt dan op de verpakking staat. Wanneer je sheet-masker namelijk uitdroogt terwijl deze nog op je gezicht zit, zal je huid ook uitdrogen. Daardoor wordt het hele effect van het masker teniet gedaan. En dát moeten we niet hebben! Kortom: lees de gebruiksaanwijzing en hou de tijd bij. Iedereen blij.

Lees ook: Brow-tastic: Dit zijn de grappigste wenkbrauwtrends door de jaren heen

 

Today

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Beeld: iStockphoto