Zo krijg je op een natuurlijke manier langere wimpers

Gezicht door Chloe

Bambi eyes, grote ogen of lange wimpers: hoe je het ook noemen wilt, bijna iedere vrouw droomt hiervan. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een mooie volle bos op onze oogleden. Ondanks dat je van alles uit de kast haalt om ze langer te laten lijken, is het het toch nog niet helemaal. Daarbij is het ook wel eens lekker om zonder mascara de deur uit te gaan en dan wil je dit het idee hebben dat je een blotebillengezicht hebt. Gelukkig is er ook een manier om je wimpers op een natuurlijke manier langer te laten worden.

Lees ook: Te handig: deze zonnebrand breng je een stuk makkelijker aan over je make-up

Plantaardige olie voor langere wimpers

Van wimper extensions tot wimperkrullers: het is het allemaal net niet en kost veel tijd en geld. Gelukkig hoef je daar nu nooit meer mee te klooien, want met dit fantastische middeltje zouden jouw wimpers groeien als een speer. We hebben het over castor olie. Deze plantaardige olie bestaat uit vetzuren en vitamine E. Dit zorgt ervoor dat je wimpers gezond blijven en minder snel uitvallen. Ook de natuurlijke keratine zorgt ervoor dat je haar minder snel afbreekt. Hiervan heb je vast wel eens gehoord in een shampoo commercial. 

Goed voor huid en haar

De olie is niet alleen goed voor je wimpers, maar zou ook kunnen helpen als je wat vollere wenkbrauwen wilt. En daar houdt het niet op, want het zou ook goed zijn voor je huid. Het wordt namelijk al een tijdje gebruikt om acne en ontstekingen tegen te gaan. De olie heeft namelijk antibacteriële eigenschappen en is daarom als erg populair bij huidproblemen. En niet alleen dat, maar de olie hydrateert je huid ook nog eens.

Hoe gebruik je de olie?

Hartstikke leuk allemaal, maar je merkt pas echt of het voor jou werkt als je het zelf probeert. Haal de olie dus maar snel in huis en ga aan de slag. Dan helpen wij je verder en vertellen je hoe je de olie het beste kunt gebruiken.

  1. Maak je wimpers schoon en zorg dat er geen make-up meer op zit.
  2. Pak een wattenstaafje en dip deze voorzichtig in de castor olie.
  3. Ga nu voorzichtig met het wattenstaafje over de bovenkant van je wimperlijn. Pas hierbij op dat er geen olie in je oog komt. Mocht het wel gebeuren, spoel het dan zo snel mogelijk eruit met lauw water.
  4. Kruip lekker je bed in en haal het er de volgende ochtend weer af met wat water. 

Lees ook: Life saver: zo matcht je foundation altijd met je huidskleur