Life saver: zo matcht je foundation altijd met je huidskleur

Gezicht door Chloe

Je herkent het vast wel: na eeuwen in de winkel staan, minstens tien verschillende kleuren geprobeerd te hebben en minutenlang te twijfelen ben je eruit. Dit is de juiste foundation. Eenmaal thuis blijkt bij het aanbrengen dat het toch niet helemaal matcht met je huidskleur en kan je weer van vooraf aan beginnen. Gelukkig is dat verleden tijd met deze handige tip!

Lees ook: Dit zegt jouw puistjeszone over jou

 

De perfecte foundation

Het vinden van een goede foundation lijkt soms wel een meerjarenplan. Met zoveel verschillende huidtinten lijkt het aanbod in foundations soms te klein. En heb je dan eindelijk de juiste kleur gevonden moet hij ook nog goed dekken, lang blijven zitten en het liefst ook nog hydrateren. Het is allemaal geen makkie. Daarbij wisselen veel make-up merken om de zoveel jaar van producten en gaat die perfecte foundation die jij altijd hebt zo de collectie uit. Maar mocht jij zo’n foundation hebben gehad hoef je vanaf nu geen uren meer te zoeken naar de juiste kleur.

Altijd de juiste kleur

Online een foundation aanschaffen lijkt misschien ingewikkeld, maar het is juist vele malen makkelijker. Met de handige tool Findation.com heb je namelijk altijd de juiste foundation voor jouw huidskleur. Het werkt simpel: ga naar de website en vul in welke foundation je hiervoor gebruikte. Hoe meer je er invult, hoe accurater de uitkomst. Nadat je dit hebt gedaan geeft Findation je wat opties die volgens hun zullen matchen met jouw huidskleur. Hup bestellen maar en je bent klaar. Hoe makkelijk kan het zijn?

Liever in de winkel

Koop jij je foundation toch liever in de winkel of heb je nog geen foundation gehad die matchte bij jouw huid? Dan hebben we nog wat tips voor je om je zoektocht wat makkelijker te maken. Kijk allereerst naar de kleur van je huid. Is deze licht, medium of donker? Kijk eerlijk naar jezelf en in natuurlijk licht. Vervolgens bepaal je welke ondertoon je huid heeft: koel of warm. Als je dit hebt gedaan zul je als je voor het schap staat al veel foundations kunnen afstrepen. Vervolgens ga je testen welke het beste bij je past. Veel mensen maken de fout de testers op hun arm of pols aan te brengen, maar de kleur van je gezicht kan hiervan afwijken. Breng de testers daarom aan op je kaaklijn en op je nek. En mocht je twijfels hebben tussen twee tinten? Ga dan voor de lichtere tint. Dit staat vaak beter en kan zelfs frisser ogen dan dat je een foundation hebt die eigenlijk net te donker is. 

Beeld: iStock

Lees ook: Zweet jij je foundation eraf in de zomer? Met deze tips is dat verleden tijd