7 middeltjes tegen acne: van bietensap tot aardappel

Gezicht door Laura

Verrek, een dikke pukkel op je gezicht. Jong of oud: daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Wachten tot 'ie rijp is en dan uitknijpen? No way, dan krijg je alleen maar meer. En niet te vergeten: zo’n lelijke rode punt op je gezicht. Wij zochten de beste, goedkope, simpele en natuurlijke middeltjes tegen acne voor je op. En ja: het werkt écht!

middeltjes tegen acne puistjes

1. Drink veel! ‘Gewoon’ water, groene thee en/of pure bietensap. Vermijd drankjes met suiker.

2. Maak de puistjes schoon met 70% alcohol en dep na met karnemelk. Herhaal dit twee keer per dag. Na een paar dagen zie je al verschil en na 1 week is je acne verdwenen.

3. Smeer een dotje tandpasta op je puistje voordat je naar bed gaat. De tandpasta droogt op en droogt je puistje hierdoor uit. Wanneer je pukkeltje uitgedroogd is, groeit hij niet meer en gaat hij vanzelf voorbij.

4. Meng een beetje bloem met azijn tot een papje wordt. Smeer dit op je puistje(s) en laat intrekken. Wacht tot het droog is en haal het er dan af met een washandje met lauwwarm water. Herhaal het meerdere keren per dagen tot je puistjes weg zijn.

5. Haal een pot groene zeep bij de supermarkt. Haal een klein bolletje eruit met behulp van een wattenstaafje (nooit met je vingers in verband met bacteriën). Dep de groene zeep nu op je puistjes en een klein beetje erom heen. De anti-bacteriële zeep zal je puistje snel uitdrogen. Herhaal dit gedurende de dag totdat je puistje helemaal uitgedroogd is.

6. Snijd een stukje van een rauw aardappel en wrijf het vijf minuten lang heel voorzichtig over je acne. De mineralen in de aardappel verminderen acne en huidirritatie.

7. Neem drie biergistpillen per dag. Biergist is bloedzuiverend en wordt al sinds de jaren 50 geadviseerd tegen acne. Dit is meer een voorkomende en lang termijn oplossing bij acne dan een direct oplossing bij één puistje, maar kan wel flink helpen in combinatie met andere middeltjes.

via GIPHY

Lees ook: Dit zeggen je nagels over je gezondheid