ZeTest: Bodieboost

Lichaam door Xandra
De zomer is in volle gang en dat betekent maar één ding: we gaan weer in bikini! En dus is het hoog tijd om aan de overtollige pondjes te werken. Met het Bodieboost-dieet val je af, terwijl je mag snoepen. Ideaal, toch?
 
Als 'modemeisje' kan het natuurlijk niet anders dan dat ik leef van stukken komkommer en blaadjes sla. Ik drink liters water en af en toe een glaasje cola light. Alles om die kilo's te verliezen. Of toch niet? Nee, ik kies liever voor calorierijke Ben&Jerry's en met suiker gevulde latte macchiato's. Heerlijk! Maar omdat die overtollige kilo's me toch flink dwarszitten begon ik wederom aan een dieet. Sonja Bakker, South Beach, calorieën tellen; ik heb het allemaal al geprobeerd en het had geen enkel effect. Daarom waagde ik mij deze keer aan Bodieboost.
 
 
Productgroepen
Bodieboost werkt aan de hand van vijf productgroepen: koolhydraten, eiwitten, zuivel, groente en fruit. Van elke productgroep mag je twee porties per dag. Dat klinkt misschien weinig, maar één portie koolhydraten bestaat bijvoorbeeld uit vier volkoren crackers en één portie zuivel is 250 milliliter yoghurt. En je hoeft je niet aan vaste dagmenu's te houden, want producten in dezelfde productgroep mag je wisselen. Zo kun je die yoghurt bijvoorbeeld ruilen voor melk en appels - allergisch! - voor aardbeien. En alle voedingsmiddelen zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.
 
Ik begon veelbelovend. Mijn koelkast zat vol groente, fruit en ander gezond voedsel en het sportschoolabonnement lag klaar. Na twee weken was ik dan ook twee kilo kwijt. Hoera! Volhouden is echter altijd een hekel punt geweest bij mij, zo ook nu. Drie weken lang bleef ik hangen op hetzelfde gewicht en die chocoladekoekjes begonnen meer en meer naar me te knipogen. Daarom besloot ik contact op te nemen met de bedenker van Bodieboost: Charlotte Willems. ?Het is logisch dat het niet direct lukt?, vertelde ze me. ?Het heeft mij zelfs vier jaar gekost voordat ik echt een goed eetpatroon had.?
 
 
Op een A4'tje
Charlotte ontwikkelde Bodieboost een aantal jaar geleden, op een A4'tje. ?Ik ben helemaal niet dik, maar was wel altijd met eten bezig. Daar wilde ik vanaf, dus ben ik weekmenu's gaan maken. Uiteindelijk zag ik daar een patroon in en zo is Bodieboost ontstaan.? Inmiddels zijn er honderden vrouwen én mannen aan het Bodieboosten. Het geheim achter dit succes is eigenlijk heel simpel, zo vindt Charlotte. ?Iedere dag is een nieuwe kans, terugvallen is niet erg! Ik heb mezelf miljoenen kansen gegeven. Daarnaast is het belangrijk om twee keer per week iets lekkers te eten, een joker. Dat kan een muffin zijn of een bakje chips. Je mag dus af en toe snacken en toch val je af. Dat schept vertrouwen.? 
 
Ik ben nu vier maanden verder en ik moet tot mijn spijt zeggen: die kilo's ben ik niet kwijt. Daar waar ik had verwacht dat er minstens vijf als sneeuw voor de zon verdwenen, geeft mijn weegschaal nog ongeveer hetzelfde getal aan. Ongeveer, want het wisselt nogal. Toch wordt de ben-je-afgevallen-vraag me vaker gesteld dan voor ik met Bodieboost begon. Hoe kan dat nou? Sport, sport en nog meer sport. Daar waar ik vier maanden geleden - naast het fietsen van en naar mijn werk - liever op de bank hing dan in de sportschool stond, doe ik nu een stuk beter mijn best. Natuurlijk hang ik nog steeds liever op de bank en is sporten nog steeds niet mijn hobby, maar ik doe het wel! En blijkbaar met resultaat.
 
 
Het resultaat
Mijn conclusie? Bodieboost is geen wondermiddel, maar het helpt je wel bewuster met eten om te gaan. Ik weet aan het eind van de dag precies wat ik gegeten heb, dat was voor ik begon wel anders. Je zult je verbazen over wat je 'per ongeluk' tussendoor eet. Even een snoepje uit de snoeppot op je werk of een paar klontjes suiker in je thee. Dat scheelt al een hoop. Daarnaast kun je de witte koolhydraten beter schrappen. Kies voor volkorenpasta, zilvervliesrijst en spelt- of zuurdesembrood. Af en toe een ijsje of een paar chocoladekoekjes eten, is dan ook niet erg. Zolang je niet dagelijks aan de lekkernijen zit tenminste.

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.