Alles wat je wil weten over Stick and Poke tattoos

Lichaam door Anne-Fleur

Het woord Stick and Poke klinkt misschien een beetje luguber, maar we beloven je: dat is het niet. Wel zijn deze door de hand gezette (zonder machine) tattoos super populair en steeds meer mensen kiezen ervoor om op deze manier een tatoeage te laten zetten. Dit is alles wat je wil weten over Stick and Poke tattoos. 

Lees ook: 21 x hand tattoos: zo mooi kan het zijn

Wat is een Stick and Poke tattoo?

Een Stick and Poke tatoeage is een minimalistische manier van tatoeëren en wordt niet met een machine, maar met de hand gezet. Met de losse hand wordt een naald op jouw huid gezet, waardoor er een heel cool en minimalistisch effect ontstaat. Harstikke handig voor als je een kleine tattoo voor op je hand of pols wil, bijvoorbeeld. Vaak oogt het een beetje blurry en dat is juist de vibe die deze tattoo geeft. Het wordt een beetje gezien als 'my body is my canvas' en de tattoos zijn the artworks. Stick and Poke komt uit de tijd van de Egyptenaren en komt eens in de zoveel jaar weer helemaal terug als tattoo-trend. 

Kun je zelf een Stick and Poke tattoo zetten?

Alles kan, maar we raden het niet aan. Hygiëne is bij het laten zetten van een tatoeage altijd het allerbelangrijkst, dus het is misschien handiger én verstandiger als je naar een tattoo artist gaat die erin gespecialiseerd is. Dan heb je in ieder geval een mooie Stick and Poke en hij blijft ook nog eens langer zitten. Win-win. 

Doet het pijn om een Stick and Poke tattoo te laten zetten?

Net zoals bij een 'normale' tattoo ligt het er echt aan hoe hoog (of laag) je pijngrens is. Het enige verschil is dat de naald langzamer in je huid gaat, waardoor het zetten van de tattoo iets langer duurt. Dit betekent niet per se dat je meer pijn hebt. En ja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden, toch?

Blijft een Stick and Poke tattoo lang zitten?

Deze tattoos mogen soms dan wel een beetje blurry lijken (hoeft niet per se), maar dat ze snel zouden vervagen of niet permanent blijven zitten is the biggest lie ever. Stick and Poke blijft even lang zitten als een normale tattoo en heeft ook dezelfde verzorging nodig voor een gewenst resultaat. Nog een reden om naar een echte tatoeëerder te gaan.

Lees ook: 12 x de mooiste tattoos voor op je zij