Seks & relaties / Seks
Seks

Eerste hulp bij een droge vagina

Oh no! Een droge vagina. Dit kan echt heel vervelend zijn, vooral als je een spannend avondje hebt gepland. Je kunt namelijk pijnlijke seks ervaren of zelfs een beschadigde huid krijgen als je downstairs te droog is. Hoe los je dit op?

eerste hulp droge vagina

Lees ook: 4 manieren om van seks te genieten als je niet klaarkomt door penetratie

Lang voorspel

De meeste vrouwen hebben twintig minuten nodig om opgewonden te raken. Dus ook om nat te worden. Het is slim om dus lekker de tijd te nemen voor een lang voorspel. Des te beter je in de mood komt, hoe meer je lichaam op gang komt. Als je merkt dat je opgewonden genoeg bent en down there ook minder droogte is, gaat de penetratie veel makkelijker.

Soloseks

Ook masturberen is een oplossing: het is goed voor je slijmvliezen. Het kan een tijdje duren voor de droogheid weggaat, maar laat dit je zeker niet stoppen. Het heeft wat meer tijd nodig. Het zal zeker helpen om dit te discussiëren met je partner, zodat hij of zij hier rekening mee houdt.

Glijmiddel: een oplossing of toch niet?

Hoewel glijmiddel bekend staat om het glijden te verbeteren tijdens de seks, is dit niet altijd de oplossing. Volgens seksuologen moet je naar je lichaam luisteren. Is je poes (nog) niet vochtig? Dit betekent dus nog geen penetratie. Gebruik glijmiddel niet als vervanging voor het opgewonden raken. Wel kun je het gebruiken als een extra hulpmiddeltje, als je al opgewonden bent.

Sporten

Ook helpt veel bewegen voor je vagina. Dit stimuleert de vaginale bevochtiging. Zorg voor dagelijkse beweging en een paar work-outs per week.

Hydratatie

Dit is misschien wel één van de makkelijkste en belangrijkste oplossingen: veel water drinken. Hydratatie is écht belangrijk. Wanneer je lichaam voldoende is gehydrateerd, kan het positief effect hebben op je vagina. 

Slapen

Zodra je je rust pakt, raak je makkelijker opgewonden. Dat betekent dat je op tijd naar bed gaat en lekker wat uurtjes slaap pakt. Het is bewezen dat vrouwen makkelijker vochtig worden daar beneden als je voldoende nachtrust hebt gehad. Wel moet je erop letten dat je niet langer dan negen uur slaapt, want dan neemt de lust af.

 

Lees ook: 8 vragen over je vagina die iedereen gegoogeld heeft